Rămâi conectat

Actualitate

Vremea până la sfârșitul lunii septembrie: Temperaturi în creștere și precipitații puține. Care vor fi maximele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vremea până la sfârșitul lunii septembrie: Temperaturi în creștere și precipitații puține. Care vor fi maximele

Meteorologii anunță după un episod de toamnă adevărată, cu temperaturi negative şi cu brumă în unele zone, că vremea caldă se întoarce. Până pe 29 septembrie, meteorologii anunţă maxime de 26-27 de grade în zonele de câmpie, iar ploile vor fi puţine în a doua jumătate a lunii septembrie.

În primele zile ale acestei săptămâni, vremea se va încălzi până la valori, în unele zone, apropiate de pragul de caniculă, apoi se va răci brusc. Spre sfârşitul lunii, temperatura aerului va creşte din nou până spre 26 – 27 de grade Celsius în zonele de câmpie. Şi la munte, vremea se răceşte şi se vor înregistra temperaturi negative. Ploile vor lipsi sau vor fi foarte puţine în a doua jumătatea din septembrie.

Estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor până pe 29 septembrie:

15 grade în Transilvania

Vremea caldă de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor va scădea treptat, de la 25 de grade în prima zi până în jurul valorii de 15 grade în data de 21 septembrie, apoi va urma o creştere treptată până în 25 septembrie, când se va ajunge la o medie diurnă de 24 de grade, valoare ce se va menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză.

Media minimelor termice din primele două nopţi, în jurul a 11 grade, va scădea în data de 19 septembrie până la 4 grade, scădere ce va continua şi va ajunge la o medie de 2 grade în 21 şi 22 septembrie, ulterior urmând o creştere treptată până în 26 septembrie, când se va ajunge la 9 grade, valoare ce se va menţine până la sfârşitul lunii septembrie. Probabilitatea pentru apariţia ploilor, în general slabe cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 17-19 septembrie şi după data de 25 septembrie.

Minime de 9 grade pe litoral

În intervalul 18-21 septembrie vremea se va răcori, astfel că media va scădea spre valori în jurul a 18 grade. Ulterior, până spre sfârşitul intervalului de prognoză, temperatura aerului va creşte treptat, în medie, spre 23 de grade.

Minimele nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, media lor fiind în scădere, de la 16 grade în primele două nopţi, până spre 9 grade în data de 22 septembrie, însă ulterior temperatura aerului va creşte din nou, spre 14 grade, în medie regională. Probabilitatea pentru apariţia ploilor va fi mai ridicată în intervalul 18-21 septembrie.

Minus 2 grade la munte

Regimul termic va marca o scădere de la o medie a temperaturilor maxime spre 6 grade în data de 20 septembrie, apoi va urma o creştere treptată până în 24 septembrie, spre o medie diurnă de 16 grade, valoare ce se va menţine până spre sfârşitul lunii septembrie.

Media temperaturilor minime va fi de 8 grade în prima zi, va scădea apoi până la -2 grade în 21 septembrie, urmând o creştere, spre 7 grade la sfârşitul intervalului. Probabilitatea pentru apariţia precipitaţiilor, slabe cantitativ, va fi mai ridicată în zilele de 18, 19 septembrie, respectiv 24-29 septembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger

Ioana Neag

Publicat

în

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger Primăvara se lasă așteptată, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Se anunță ploi, vânt, vreme extrem de rece pentru această perioadă, ger și ninsori la altitudini mai mari de 1.500 de metri. Specialiștii de la Administrația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea