Rămâi conectat

Actualitate

Vremea de Crăciun 2021 și Revelion 2022 în Transilvania. Prognoza METEO pentru 2 săptămâni

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vremea de Crăciun 2021 și Revelion 2022 în Transilvania pentru 2 săptămâni. Prognoza METEO de Anul Nou 2022

În prima perioadă, până la Crăciun, vremea este în răcire din cauza unul val de aer polar care se află deasupra României. Temperaturile scad după Crăciun, astfel că în mai toate regiunile țării, inclusiv în Transilvania, vom avea vreme destul de rece de Anul Nou 2022. Meteorologii anunță temperaturi sub limita înghețului mai ales în timpul nopților.

Citește și: Vremea de Crăciun 2021 și în noaptea de Revelion 2022. Prognoza METEO pe regiuni

Prima zi a intervalului va debuta cu o medie a temperaturilor maxime apropiate de normal, în jurul a 1 grad, după care vremea se va răci, astfel încât în perioada 21 – 23 decembrie, mediile vor fi cuprinse între -4 și -2 grade.

Ulterior, valorile diurne vor crește substanțial, iar în intervalul 25 – 27 decembrie, media maximelor va ajunge la 8…9 grade. Din 28 decembrie, tendința temperaturilor va fi de scădere treptată de la medii de 6 grade, până în jurul a 0 grade – în primele zile ale lunii ianuarie.

Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va scădea sub pragul gerului, spre -12 grade, în nopțile din 22 și 23 decembrie, apoi de creștere spre 1…2 grade în nopțile din perioada 25 – 28 decembrie și din nou de scădere spre -8…-6 grade, la sfârșitul intervalului.

Precipitații în general slabe cantitativ, dar pe arii extinse se vor semnala în perioada 24 – 27 decembrie și cu caracter local în intervalul 28 decembrie – 2 ianuarie, precum și în 20 decembrie.

Citește și: Mesaje de Crăciun, Urări de Crăciun, Felicitări de Crăciun, Mesaje de Crăciun fericit

La munte

În prima zi a intervalului, media maximelor va fi în jurul a -6 grade, iar a minimelor de -7 grade. Apoi, vremea se va răci, iar la mijlocul primei săptămâni, media maximelor va fi de -12 grade, iar a minimelor de -17 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile termice vor crește considerabil, media maximelor va ajunge la 3…4 grade, iar a minimelor până în jurul a 0 grade.

Citește și: Vremea de Crăciun 2021 și REVELION 2022. Prognoza METEO până în 17 ianuarie 2022

După data de 27 decembrie, temperatura aerului va avea din nou tendința de scădere spre medii regionale ale valorilor diurne de -5…-4 grade și nocturne de -10…-9 grade. Temporar vor fi precipitații la începutul intervalului și după data de 23 decembrie, posibil mai importante cantitativ în intervalul 24-27 decembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea