Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Voucherele de vacanță vor putea fi folosite și pentru taberele școlare ale copiilor bugetarilor – proiect

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Voucherele de vacanță vor putea fi folosite și pentru taberele școlare ale copiilor bugetarilor – proiect

Potrivit unei propuneri legislative, aria de utilizare a voucherelor de vacanță ar putea fi extinsă!

Mai exact, acest ajutor acordat de stat bugetarilor va putea fi folosit înclusiv pentru acoperirea costurilor taberelor școlare ale copiilor celor care beneficiază de acest sprijin

Deci, voucherele de vacanță vor putea fi folosite și pentru taberele școlare ale copiilor titularilor, nu doar pentru serviciile de călătorie și divertisment. Noua prevedere se regăsește într-o propunere legislativă ce ar putea primi în curând votul favorabil al senatorilor.

Există, desigur, o condiție: ca respectivele tabere – școlare, naționale și tematice – să se regăsească într-un pachet turistic, care, potrivit Ordonanței nr. 2/2018, reprezintă „combinația a cel puțin două tipuri diferite de servicii de călătorie destinate aceleiași călătorii sau vacanțe.”

Pentru a constitui un pachet turistic, serviciile de călătorie trebuie să îndeplinească anumite condiții, printre care să fie oferite de un singur comerciant, sau, dacă sunt oferite de mai mulți furnizori, să fie selectate înaintea acceptării plății de către călător, să fie vândute la preț forfetar sau total sau să fie promovate și vândute sub demunirea de „pachet”.

Voucherele de vacanță sunt bilete de valoare care se acordă salariaților bugetari pentru a-și acoperi cheltuielile legate de efectuarea concediului de odihnă, cu condiția ca acesta să se efectueze în țară, conform Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. În aceeași lege se stabilește și că valoarea maximă a voucherelor de vacanță pe care le poate primi un angajat într-un an este de 1.450 de lei.

sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiții cu o zi înainte de Florii: Se fac plăcinte cu mere și se dau de pomană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiţii în sâmbăta Floriilor – se fac plăcinte cu mere şi se dau de pomană • Istoricul sărbătorii „Moșii de Florii” Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea