Voucherele de vacanță vor putea fi folosite și pentru taberele școlare ale copiilor bugetarilor – proiect

Voucherele de vacanță vor putea fi folosite și pentru taberele școlare ale copiilor bugetarilor – proiect

Potrivit unei propuneri legislative, aria de utilizare a voucherelor de vacanță ar putea fi extinsă!

Mai exact, acest ajutor acordat de stat bugetarilor va putea fi folosit înclusiv pentru acoperirea costurilor taberelor școlare ale copiilor celor care beneficiază de acest sprijin

Deci, voucherele de vacanță vor putea fi folosite și pentru taberele școlare ale copiilor titularilor, nu doar pentru serviciile de călătorie și divertisment. Noua prevedere se regăsește într-o propunere legislativă ce ar putea primi în curând votul favorabil al senatorilor.

Există, desigur, o condiție: ca respectivele tabere – școlare, naționale și tematice – să se regăsească într-un pachet turistic, care, potrivit Ordonanței nr. 2/2018, reprezintă „combinația a cel puțin două tipuri diferite de servicii de călătorie destinate aceleiași călătorii sau vacanțe.”

Pentru a constitui un pachet turistic, serviciile de călătorie trebuie să îndeplinească anumite condiții, printre care să fie oferite de un singur comerciant, sau, dacă sunt oferite de mai mulți furnizori, să fie selectate înaintea acceptării plății de către călător, să fie vândute la preț forfetar sau total sau să fie promovate și vândute sub demunirea de „pachet”.

Voucherele de vacanță sunt bilete de valoare care se acordă salariaților bugetari pentru a-și acoperi cheltuielile legate de efectuarea concediului de odihnă, cu condiția ca acesta să se efectueze în țară, conform Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. În aceeași lege se stabilește și că valoarea maximă a voucherelor de vacanță pe care le poate primi un angajat într-un an este de 1.450 de lei.

sursa: bugetul.ro

Facebook Twitter Google+ YouTube 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...