Voucherele de vacanță pe care le primesc bugetarii vor putea fi utilizate și pentru acoperirea cheltuielilor taberelor școlare

Voucherele de vacanță pe care le primesc bugetarii vor putea fi utilizate și pentru acoperirea cheltuielilor taberelor școlare

Potrivit unei propuneri legislative ce va ajunge în curând la votul senatorilor, având propunere de adoptare, vVoucherele de vacanță pe care le primesc bugetarii vor putea fi utilizate și pentru acoperirea cheltuielilor taberelor școlare ale copiilor beneficiarilor. În prezent, legislația în vigoare prevede că voucherele de vacanță pot fi utilizate doar pentru cheltuielile serviciilor de călătorie și divertisment.

Voucherele de vacanță vor putea fi folosite și pentru taberele școlare ale copiilor titularilor, nu doar pentru serviciile de călătorie și divertisment. Noua prevedere se regăsește într-o propunere legislativă ce ar putea primi în curând votul favorabil al senatorilor. Pentru a se aplica, însă, propunerea trebuie mai întâi să fie adoptată de Parlament, promulgată de președintele țării și publicată în Monitorul Oficial.

Concret, proiectul legislativ propune ca voucherele de vacanță să poată fi utilizate atât pentru serviciile de călătorie și/sau divertisment, cât și pentru acoperirea cheltuielilor taberelor școlare, naționale și tematice ale copiilor titularului voucherelor. Condiția pentru a putea fi folosite acestea va fi ca taberele să se regăsească într-un pachet turistic.

Pachetele turistice sunt, conform Ordonanței nr. 2/2018 care reglementează pachetele turistice, „combinația a cel puțin două tipuri diferite de servicii de călătorie destinate aceleiași călătorii sau vacanțe.” Pentru a constitui un pachet turistic, serviciile de călătorie trebuie să îndeplinească anumite condiții, printre care să fie oferite de un singur comerciant, sau, dacă sunt oferite de mai mulți furnizori, să fie selectate înaintea acceptării plății de către călător, să fie vândute la preț forfetar sau total sau să fie promovate și vândute sub demunirea de „pachet”.

Voucherele de vacanță sunt bilete de valoare care se acordă salariaților bugetari pentru a-și acoperi cheltuielile legate de efectuarea concediului de odihnă, cu condiția ca acesta să se efectueze în țară, conform Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. În aceeași lege se stabilește și că valoarea maximă a voucherelor de vacanță pe care le poate primi un angajat într-un an este de 1.450 de lei.

Sursa: avocatnet.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...