Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Vouchere pentru alimente 2023: Când se vor alimenta cardurile pentru produse alimentare cu noua tranșă de bani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vouchere pentru alimente 2023: Când se vor alimenta cardurile pentru produse alimentare cu noua tranșă de bani

Data la care se vor alimenta cardurile pentru produse alimentare cu noua tranșă de bani a fost anunțată de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene din România, Adrian Câciu.

„Cardurile de alimente s-au dat în august, partea de august și septembrie, urmează tranșa din octombrie, octombrie-noiembrie. Deci în 15 octombrie va fi încă o încărcare de carduri cu 250 de lei”, a precizat Adrian Câciu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene din România, Adrian Câciu, i-a asigurat pe cetățeni că aceste ajutoare financiare din partea statului vor fi oferite și în 2024.

„Ce pot să vă spun este că măsura cardurilor de alimente va continua și după 1 ianuarie 2024. Asta pot să vă spun sigur!”, a declarat acesta.

Ajutoarele, care sunt oferite o dată la două luni, au valoarea de 250 de lei. Asta înseamnă că pe parcursul unui an, un beneficiar primește din partea statului suma de 1500 de lei, în șase tranșe egale. Cu acești bani oamenii își pot achiziționa produse alimentare sau mese calde. În anul 2023 au mai rămas doar două tranșe de primit. Până acum beneficiarii au primit 1.000 de lei din partea statului.

Criteriile de eligibilitate

De acești bani beneficiază pensionarii din sistemul public și care se află în evidența caselor de pensii sectoriale. Veniturile acestora nu trebuie să depășească suma de 1.500 de lei, pentru tranșele din 2022, respectiv suma de 1.700 de lei pentru tranșele din 2023.

Și copiii și adulții care sunt încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu sunt eligibili. De asemenea, veniturile lunare proprii ale acestora trebuie să fie mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023.

Totodată, și familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, care au venituri pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 de lei pentru tranșele din anul 2022 și mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023 primesc acești bani.

Din categoria familiilor care primesc aceste sume mai fac parte și familiile monoparentale. Și veniturile de aici trebuie să fie mai mici sau egale, pe membru de familie, cu 600 de lei pentru tranșele din 2022. Pentru tranșele din 2023, sumele trebuie să fie mai mici sau egale cu 675 de lei.

Nu în ultimul rând, de aceste ajutoare mai beneficiază familiile și persoanele singure, care au stabilit drept la ajutor social.

Centralizarea beneficiarilor

De întocmirea listelor cu beneficiarii acestor ajutoare se ocupă Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Acestea sunt mai apoi transmise către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, informează romaniatv.net

Sursa: infofinanciar.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

3 mai 1975: Nadia Comăneci, o gimnastă necunoscută în vârstă de 13 ani și jumătate, devenea campioană absolută a Europei și campioană continentală la sărituri, paralele și bârnă

Ziarul Unirea

Publicat

în

3 mai 1975: Nadia Comăneci, o gimnastă necunoscută în vârstă de 13 ani și jumătate, devenea campioană absolută a Europei și campioană continentală la sărituri, paralele și bârnă În 3 mai 1975, la Campionatul european (feminin) de gimnastică de la Skien, în Norvegia, Nadia Comăneci, la acea vreme o gimnastă necunoscută în vârstă de 13 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea