Vouchere de 300 de lei pentru copiii care se vor înscrie într-un club sportiv. OUG adoptată de Guvern

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

În cadrul unei ședințe de Guvern, a fost adoptată o ordonanță de urgență cu ajutorul căreia, copiii care doresc să facă sport de performanță vor primi un voucher de 300 de lei, a declarat Ionuț Stroe, ministrul Sportului.

„Este un sprijin financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță. Este o intervenție urgentă a Guvernului în favoarea creșterii și motivării unui număr cât mai mare de copii să practice sport în regim controlat, sigur, tocmai pentru că există această nevoie la nivelul cluburilor din România pentru a forma o viitoare generație de sportivi și sportive”, a spus Stroe.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Astfel, copiii vor primi un voucher de 300 de lei pentru prima legitimare la un club sportiv. Acestea vor putea fi folosite în termen de șase luni. Cu acești bani, copiii își vor putea cumpăra primul echipament sportiv, a spus ministrul.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

El a adăugat că activitățile sportive trebuie încurajate, pentru sănătatea copiilor.

„Din păcate, România ocupă un loc neonorant în ceea ce privește obezitatea infantilă și era nevoie de un sprijin, de o motivație în plus pentru acești copii și pentru părinții lor să practice sportul”, a adăugat Stroe.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419