Vouchere de 300 de lei pentru copiii care se vor înscrie într-un club sportiv. OUG adoptată de Guvern

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

În cadrul unei ședințe de Guvern, a fost adoptată o ordonanță de urgență cu ajutorul căreia, copiii care doresc să facă sport de performanță vor primi un voucher de 300 de lei, a declarat Ionuț Stroe, ministrul Sportului.

„Este un sprijin financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță. Este o intervenție urgentă a Guvernului în favoarea creșterii și motivării unui număr cât mai mare de copii să practice sport în regim controlat, sigur, tocmai pentru că există această nevoie la nivelul cluburilor din România pentru a forma o viitoare generație de sportivi și sportive”, a spus Stroe.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Astfel, copiii vor primi un voucher de 300 de lei pentru prima legitimare la un club sportiv. Acestea vor putea fi folosite în termen de șase luni. Cu acești bani, copiii își vor putea cumpăra primul echipament sportiv, a spus ministrul.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

El a adăugat că activitățile sportive trebuie încurajate, pentru sănătatea copiilor.

„Din păcate, România ocupă un loc neonorant în ceea ce privește obezitatea infantilă și era nevoie de un sprijin, de o motivație în plus pentru acești copii și pentru părinții lor să practice sportul”, a adăugat Stroe.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei