Rămâi conectat

Actualitate

Vouchere de 300 de lei pentru copiii care se vor înscrie într-un club sportiv. OUG adoptată de Guvern

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul unei ședințe de Guvern, a fost adoptată o ordonanță de urgență cu ajutorul căreia, copiii care doresc să facă sport de performanță vor primi un voucher de 300 de lei, a declarat Ionuț Stroe, ministrul Sportului.

„Este un sprijin financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță. Este o intervenție urgentă a Guvernului în favoarea creșterii și motivării unui număr cât mai mare de copii să practice sport în regim controlat, sigur, tocmai pentru că există această nevoie la nivelul cluburilor din România pentru a forma o viitoare generație de sportivi și sportive”, a spus Stroe.

Astfel, copiii vor primi un voucher de 300 de lei pentru prima legitimare la un club sportiv. Acestea vor putea fi folosite în termen de șase luni. Cu acești bani, copiii își vor putea cumpăra primul echipament sportiv, a spus ministrul.

El a adăugat că activitățile sportive trebuie încurajate, pentru sănătatea copiilor.

„Din păcate, România ocupă un loc neonorant în ceea ce privește obezitatea infantilă și era nevoie de un sprijin, de o motivație în plus pentru acești copii și pentru părinții lor să practice sportul”, a adăugat Stroe.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea