Vouchere de 250 de lei pentru elevii români, în 2024: Cum va putea fi folosit beneficiul pentru școlari
Vouchere de 250 de lei pentru elevii români, în 2024: Cum va putea fi folosit beneficiul pentru școlari
Românii vor putea beneficia de vouchere de 250 de lei, începând cu acest an. Prin Legea învățământului preuniversitar nr. 198.2023, a fost instituit programul național „Vouchere culturale pentru elevi”.
Un nou voucher pentru elevi
Potrivit ultimelor reglementări, începând cu anul acesta, elevilor li se vor acorda vouchere în valoare de 250 de lei, programul adresându-se elevilor de gimnaziu și liceu la diverse evenimente culturale.
Obiectivul acestui program național, înființat prin Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023, face referire la promovarea culturii naționale și universale în rândul comunității școlare. Prin intermediul acestui program, elevii vor primi vouchere sub formă de carduri reutilizabile, cu o valoare de 250 de lei.
Banii pot fi utilizați pentru participarea la diverse servicii și evenimente culturale, precum concertem intrări în muzee, achiziționarea de cărți sau participarea la excursii organozate cu tematici culturale sau istorice, potrivit prevederilor legii.
Regulile specifice privind implementarea programului vor fi stabilite în perioada următoare printr-o hotărâre de Guvern. Deși Legea nr. 198/2023 nu oferă detalii specifice cu privire la desfășurarea programului, ea conturează etapele implementării acestuia.
Astfel, prevederile referitoare la programul național „Vouchere culturale pentru elevi” vor fi introduse progresiv, începând cu anul școlar 2024-2025, conform următorului calendar:
În anul școlar 2024-2025, beneficiarii vor fi elevii din clasa a XII-a.
În anul școlar 2025-2026, beneficiarii vor fi elevii din clasele a IX-a și a XII-a.
În anul școlar 2026-2027, beneficiarii vor fi elevii din clasele a V-a, a IX-a și a XII-a.
Programul vine în sprijinul instituirii unei inițiative bine gestionate. Până la finalul anului școlar 2026 – 2027, Ministerul Educației va efectua o analiză a impactului programului național. Pe baza rezultatelor, se va lua o decizie cu privire la continuarea și extinderea programului începând cu anul școlar 2028 – 2029.
La ora actuală se află în Parlament un proiect de lege din 2021 care vizează același obiectiv. Cel de acordare a bonurilor culturale elevilor în valoare de 250 de lei. Este posibil ca acest proiect să fie abandonat în favoarea noului program național, scrie dailybusiness.ro.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii