Vouchere de 250 de lei pentru elevii români, în 2024: Cum va putea fi folosit beneficiul pentru școlari
Vouchere de 250 de lei pentru elevii români, în 2024: Cum va putea fi folosit beneficiul pentru școlari
Românii vor putea beneficia de vouchere de 250 de lei, începând cu acest an. Prin Legea învățământului preuniversitar nr. 198.2023, a fost instituit programul național „Vouchere culturale pentru elevi”.
Un nou voucher pentru elevi
Potrivit ultimelor reglementări, începând cu anul acesta, elevilor li se vor acorda vouchere în valoare de 250 de lei, programul adresându-se elevilor de gimnaziu și liceu la diverse evenimente culturale.
Obiectivul acestui program național, înființat prin Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023, face referire la promovarea culturii naționale și universale în rândul comunității școlare. Prin intermediul acestui program, elevii vor primi vouchere sub formă de carduri reutilizabile, cu o valoare de 250 de lei.
Banii pot fi utilizați pentru participarea la diverse servicii și evenimente culturale, precum concertem intrări în muzee, achiziționarea de cărți sau participarea la excursii organozate cu tematici culturale sau istorice, potrivit prevederilor legii.
Regulile specifice privind implementarea programului vor fi stabilite în perioada următoare printr-o hotărâre de Guvern. Deși Legea nr. 198/2023 nu oferă detalii specifice cu privire la desfășurarea programului, ea conturează etapele implementării acestuia.
Astfel, prevederile referitoare la programul național „Vouchere culturale pentru elevi” vor fi introduse progresiv, începând cu anul școlar 2024-2025, conform următorului calendar:
În anul școlar 2024-2025, beneficiarii vor fi elevii din clasa a XII-a.
În anul școlar 2025-2026, beneficiarii vor fi elevii din clasele a IX-a și a XII-a.
În anul școlar 2026-2027, beneficiarii vor fi elevii din clasele a V-a, a IX-a și a XII-a.
Programul vine în sprijinul instituirii unei inițiative bine gestionate. Până la finalul anului școlar 2026 – 2027, Ministerul Educației va efectua o analiză a impactului programului național. Pe baza rezultatelor, se va lua o decizie cu privire la continuarea și extinderea programului începând cu anul școlar 2028 – 2029.
La ora actuală se află în Parlament un proiect de lege din 2021 care vizează același obiectiv. Cel de acordare a bonurilor culturale elevilor în valoare de 250 de lei. Este posibil ca acest proiect să fie abandonat în favoarea noului program național, scrie dailybusiness.ro.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
VIDEO | Direcția Generală Anticorupție lansează campania națională ” E timpul să NU mai dăm și noi ceva”: Practicile de dare și luare de mită, descurajate
VIDEO | Direcția Generală Anticorupție lansează campania națională ” E timpul să NU mai dăm și noi ceva”: Practicile de dare și luare de mită, descurajate Direcția Generală Anticorupție (DGA), în parteneriat cu platforma Stop Contrabanda inițiată de BAT România, lansează pe 13 decembrie 2024 campania națională de prevenire a corupției „E TIMPUL SĂ NU […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 15 ore
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
12 decembrie: Sfântul Spiridon, cel ce pleacă din raclă pentru a ajuta credincioșii care îl cheamă prin rugăciune
-
Opinii - Comentariiacum 15 ore
13 decembrie: Ziua Tipografilor
-
Actualitateacum 5 zile
9 decembrie: Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana
-
Ştirea zileiacum 13 ore
Marele artist Ioan Bocșa împlinește 77 de ani: S-a născut în vremea colindelor pe care astăzi le cântă. La mulți ani, maestre!
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului