Rămâi conectat

Actualitate

Vouchere de 250 de lei pentru elevii români, în 2024: Cum va putea fi folosit beneficiul pentru școlari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vouchere de 250 de lei pentru elevii români, în 2024: Cum va putea fi folosit beneficiul pentru școlari

Românii vor putea beneficia de vouchere de 250 de lei, începând cu acest an. Prin Legea învățământului preuniversitar nr. 198.2023, a fost instituit programul național „Vouchere culturale pentru elevi”.

Un nou voucher pentru elevi

Potrivit ultimelor reglementări, începând cu anul acesta, elevilor li se vor acorda vouchere în valoare de 250 de lei, programul adresându-se elevilor de gimnaziu și liceu la diverse evenimente culturale.

Obiectivul acestui program național, înființat prin Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023, face referire la promovarea culturii naționale și universale în rândul comunității școlare. Prin intermediul acestui program, elevii vor primi vouchere sub formă de carduri reutilizabile, cu o valoare de 250 de lei.

Banii pot fi utilizați pentru participarea la diverse servicii și evenimente culturale, precum concertem intrări în muzee, achiziționarea de cărți sau participarea la excursii organozate cu tematici culturale sau istorice, potrivit prevederilor legii.

Regulile specifice privind implementarea programului vor fi stabilite în perioada următoare printr-o hotărâre de Guvern. Deși Legea nr. 198/2023 nu oferă detalii specifice cu privire la desfășurarea programului, ea conturează etapele implementării acestuia.

Astfel, prevederile referitoare la programul național „Vouchere culturale pentru elevi” vor fi introduse progresiv, începând cu anul școlar 2024-2025, conform următorului calendar:

În anul școlar 2024-2025, beneficiarii vor fi elevii din clasa a XII-a.
În anul școlar 2025-2026, beneficiarii vor fi elevii din clasele a IX-a și a XII-a.
În anul școlar 2026-2027, beneficiarii vor fi elevii din clasele a V-a, a IX-a și a XII-a.

Programul vine în sprijinul instituirii unei inițiative bine gestionate. Până la finalul anului școlar 2026 – 2027, Ministerul Educației va efectua o analiză a impactului programului național. Pe baza rezultatelor, se va lua o decizie cu privire la continuarea și extinderea programului începând cu anul școlar 2028 – 2029.

La ora actuală se află în Parlament un proiect de lege din 2021 care vizează același obiectiv. Cel de acordare a bonurilor culturale elevilor în valoare de 250 de lei. Este posibil ca acest proiect să fie abandonat în favoarea noului program național, scrie dailybusiness.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la Rabla Plus 2024: Valoarea ecotichetului scade la jumătate pentru achiziția de mașini full electrice

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la Rabla Plus 2024: Valoarea ecotichetului scade la jumătate pentru achiziția de mașini full electrice Cuantumul ecotichetului pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric va fi redus la 25.500 de lei, indiferent de numărul de autovehicule uzate predate spre casare în programul Rabla Plus, arată un proiect scos în consultare de Ministerul Mediului. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea