VOR ȘI EI! Profesorii cer măriri salariale, începând cu 1 octombrie: ”Dacă nu se rezolvă putem organiza acțiuni de protest, putem boicota începerea anului școlar”

După medici și profesorii cer măriri salariale, și chiar amenință cu boicot. Marius Nistor, liderul Federației Spiru Haret, susține că a cerut urgentarea negocierilor pentru majorarea salariilor profesorilor de la 1 octombrie, prin noua lege a salarizării.

miting profesori„Am cerut azi oficial ministerului Educației și premierului accelerarea negocierilor pe legea salarizării astfel încât să existe majorări și pentru profesori de la 1 octombrie.

ELIT

Punem în pericol soarta a generații și generații de elevi. Tinerii cei mai bine pregătiți nu vin în sistemul educațional pentru că nu sunt motivați salarial.

Nemulțumirea profesorilor s-a exacerbat după adoptarea ordonanței de mărire a salariilor demnitarilor.

Mihail David - 2020

Dacă nu se rezolvă putem organiza acțiuni de protest, putem boicota începerea anului școlar”, a declarat Marius Nistor la Antena 3.

Ministrul Educației Sorin Câmpeanu a declarat că susține acordarea de resurse suplimentare Educației și că negocierile cu sindicatele continuă privind salarizarea profesorilor.

„Negociem cu sindicatele pentru noua lege a salarizării. E firesc să se dorească mai mult. Eu voi susține acordarea de resurse sporite pentru educație. Profesorii au primit 10% în plus la salariu anul acesta, iar personalul nedidactic 12%, la care se adaugă plata banilor din procesele câștigate în instanță, toate făcute în avans”, a spus Campeanu la Antena 3. (Z.U.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

pacient 19 august 2015 at 19:51

N-o sa puteti organiza actiuni de protest pentru ca sunteti dezbinati fata de medici si chiar decat alte categorii socio-profesionale!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...