”Vom trăi într-o lume mai bună doar dacă o vom face noi mai bună” – Manifestaţie de susţinere a DNA la Alba Iulia

Pe Facebook a fost anunțată o manifestaţie pentru susţinerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi a Laurei Codruţa Kovesi, pentru duminică, în faţa monumentului dedicat eroilor Revoluţiei din decembrie 1989 din Alba Iulia.

Protestul din Alba Iulia este programat la ora 18.00, în faţa monumentului dedicat eroilor Revoluţiei din decembrie 1989, aflat la intersectia Bulevardelor Transilvaniei şi Revoluţiei din Alba Iulia. „Ministrul Justiţiei cere revocarea Procurorului şef DNA, în urma unui discurs de profesor din alte vremuri, adevărat exemplu de anti-comunicare pentru un demnitar aflat în slujba cetăţenilor.

După apelul , domnul ministru şi-a pregătit terenul printr-o <declaraţie de=”” independenţă=””>ca să-şi ia avânt şi să convingă o ţară întreagă că unii pot sta la puşcărie pe nedrept din cauza procurorului şef DNA, Laura Codruta Kovesi. Spune dânsul că DNA şi lupta împotriva corupţiei nu înseamnă doar doamna Kovesi, dar când decapitezi o instituţie care se apropie periculos de politicieni în funcţie, asta se numeşte timorarea celor care văd că şeful se clatină pentru că nu vrea să cadă la pace cu cei ameninţaţi.

S-a ajuns într-o fază în care lupta împotriva corupţiei nu mai e un proces de primenire ci a devenit un pericol pentru cei care aparţin unui trecut în care . Nu ştiu cum se va termina acest circ periculos, dar ştiu că nu vom trăi într-o lume mai bună decât dacă o vom face noi mai bună”, transmit organizatorii evenimentului din Alba Iulia, pe reţeaua de socializare Facebook.

Protestul din Capitală ar urma să înceapă în jurul orei 18.00 şi va avea loc în Piaţa Victoriei. Manifestaţii de susţinere a DNA sunt anunţate şi în Alba Iulia (troiţă/monumentul eroilor Revoluţiei din decembrie 1989), Arad (în faţa primăriei), Baia Mare (Piaţa Revoluţiei), Bistriţa (Piaţa Petru Rareş), Brăila (în faţa primăriei), Botoşani (Piaţa Revoluţiei), Braşov (prefectură), Cluj (Monumentul Memorandiştilor), Constanţa (prefectură), Craiova (Piaţa Mihai Viteazu), Focşani (Piaţa Unirii), Galaţi (prefectură), Iaşi (Piaţa Unirii), Piteşti (Piaţa Vasile Milea), Ploieşti, Râmnicu Vâlcea (Scuarul Revoluţiei), Satu Mare (pietonalul Corneliu Coposu), Sibiu (Piaţa Mare), Suceava (Palatul Administrativ), Târgu Jiu (biserica de lângă prefectură), Târgu Mureş (prefectură), Timişoara (Piaţa Operei), Tulcea (Piaţa Civică).

De asemenea, românii din diaspora au anunţat că vor solidariza cu cei din ţară, astfel că vor organiza proteste în Dublin (în faţa ambasadei României), Milano (Consulatul român), Toronto (Nathan Phillips Square) şi Viena (în faţa ambasadei României).

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Themis 26 februarie 2018 at 6:07

Dosarele DNA sunt 1%din totalul celor aflate pe rol, dar sunt 99 % mai mediatizate în media pro/contra ; pentru zeci,sute de mii de cetățeni care apelează la instanță judecătorii invocă proceduri,excepții doar, doar poate resping acțiunea sau până la urmă dau o soluție ..care “consolidează” bugetul de stat . Dacă nu ai trecut prin” sala pașilor pierduți ” nu poți fii decât partizan, nu poți fii obiectiv cu starea de drept și de fapt din justiția română !

Aristotelis 26 februarie 2018 at 10:50

Să te manifești public pentru anticorupție ,este democratic, dar hai să fim oameni să raționăm logic… să nu realizezi că cei pe care îi susții au probleme familiare cu justiția ,unul cu 6-4 case, altul cu fratele cercetat într-un dosar dosit…..atunci înseamnă că tu ești înregimentat politic, adică ești partizan ….nu e bine ….”Prietenia între oameni răi devine o comunitate în rele.”

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...