Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

”Vom trăi într-o lume mai bună doar dacă o vom face noi mai bună” – Manifestaţie de susţinere a DNA la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe Facebook a fost anunțată o manifestaţie pentru susţinerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi a Laurei Codruţa Kovesi, pentru duminică, în faţa monumentului dedicat eroilor Revoluţiei din decembrie 1989 din Alba Iulia.

Protestul din Alba Iulia este programat la ora 18.00, în faţa monumentului dedicat eroilor Revoluţiei din decembrie 1989, aflat la intersectia Bulevardelor Transilvaniei şi Revoluţiei din Alba Iulia. „Ministrul Justiţiei cere revocarea Procurorului şef DNA, în urma unui discurs de profesor din alte vremuri, adevărat exemplu de anti-comunicare pentru un demnitar aflat în slujba cetăţenilor.

După apelul , domnul ministru şi-a pregătit terenul printr-o <declaraţie de=”” independenţă=””>ca să-şi ia avânt şi să convingă o ţară întreagă că unii pot sta la puşcărie pe nedrept din cauza procurorului şef DNA, Laura Codruta Kovesi. Spune dânsul că DNA şi lupta împotriva corupţiei nu înseamnă doar doamna Kovesi, dar când decapitezi o instituţie care se apropie periculos de politicieni în funcţie, asta se numeşte timorarea celor care văd că şeful se clatină pentru că nu vrea să cadă la pace cu cei ameninţaţi.

S-a ajuns într-o fază în care lupta împotriva corupţiei nu mai e un proces de primenire ci a devenit un pericol pentru cei care aparţin unui trecut în care . Nu ştiu cum se va termina acest circ periculos, dar ştiu că nu vom trăi într-o lume mai bună decât dacă o vom face noi mai bună”, transmit organizatorii evenimentului din Alba Iulia, pe reţeaua de socializare Facebook.

Protestul din Capitală ar urma să înceapă în jurul orei 18.00 şi va avea loc în Piaţa Victoriei. Manifestaţii de susţinere a DNA sunt anunţate şi în Alba Iulia (troiţă/monumentul eroilor Revoluţiei din decembrie 1989), Arad (în faţa primăriei), Baia Mare (Piaţa Revoluţiei), Bistriţa (Piaţa Petru Rareş), Brăila (în faţa primăriei), Botoşani (Piaţa Revoluţiei), Braşov (prefectură), Cluj (Monumentul Memorandiştilor), Constanţa (prefectură), Craiova (Piaţa Mihai Viteazu), Focşani (Piaţa Unirii), Galaţi (prefectură), Iaşi (Piaţa Unirii), Piteşti (Piaţa Vasile Milea), Ploieşti, Râmnicu Vâlcea (Scuarul Revoluţiei), Satu Mare (pietonalul Corneliu Coposu), Sibiu (Piaţa Mare), Suceava (Palatul Administrativ), Târgu Jiu (biserica de lângă prefectură), Târgu Mureş (prefectură), Timişoara (Piaţa Operei), Tulcea (Piaţa Civică).

De asemenea, românii din diaspora au anunţat că vor solidariza cu cei din ţară, astfel că vor organiza proteste în Dublin (în faţa ambasadei României), Milano (Consulatul român), Toronto (Nathan Phillips Square) şi Viena (în faţa ambasadei României).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor Joi, 25 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea