Rămâi conectat

Actualitate

Voluntariatul va fi luat în calcul la stabilirea pensiei – PROIECT DE LEGE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit unui proiect iniţiat de un deputat ALDE, voluntariatul ar putea fi luat în calcul la stabilirea pensiei, dacă proiectul de lege privind modificarea şi completarea articolului 49 din Legea nr. 263 din 2010, va deveni lege.

Voluntariat ar putea fi asimilat stagiului de cotizare la pensie, arată un proiect de lege iniţiat de deputatul ALDE Ştefan Alexandru Băişanu.

„În sistemul public de pensii se asimilează stagiului de cotizare şi perioadele necontributive, denumite perioade asimilate, în care asiguratul a desfăşurat activitate de voluntariat în cadrul unei organizaţii, persoană juridică de drept public sau privat, fără scop lucrativ„, se arată în proiectul de lege pentru modificarea şi completarea articolului 49 din Legea nr. 263 din 2010, iniţiat de un deputat ALDE.

„Am considerat necesară amendarea Legii nr. 263 din 2010 pentru a putea fi motivate şi susţinute acele categorii de persoane care desfăşoară activităţi de responsabilizare socială, participare cetăţenească, educaţie, formare categorii defavorizate, totul realizat într-un cadru legal şi recunoscut la nivel public”, spune deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, iniţiatorul proiectului.

Proiectul de lege a fost înregistrat la Consiliul Economic şi Social (CES) pe 25 iunie.

Mai mult, voluntariatul realizat în domeniul studiilor absolvite, pe o perioadă de minimum un an, ar putea fi considerat vechime în muncă, dacă un alt proiect iniţiat de deputatul ALDE Ştefan Alexandru Băişanu va deveni lege.
Este vorba de proiectul de modificare şi completare a Legii nr. 78 din 2014. Momentan, proiectul de lege e în curs de avizare la CES.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea