Rămâi conectat

Sport

Volley Koniz – Volei Alba Blaj 3-2, în primul meci din „16-imile” Cupei CEV *Calificarea se joacă miercuri la Sibiu

Tudor Stan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La 3 ani de la înfiinţare, Volei Alba Blaj a debutat în această seară în CEV Cup, a doua competiţie din Europa ca valoare, cu o înfrângere dramatică în deplasare contra vicecampioanei Elveţiei, Volley Koniz, scor 2-3 (25-22, 25-15, 21-25, 23-25, 12-15). Volei Alba Blaj a avut 2-0 la seturi, însă elveţiencele au revenit şi au reuşit să împingă întâlnirea în set decisiv pe care l-au şi câştigat. Întrecerea a fost una specială pentru Ioana Nemţanu, voleibalista care a fost transferată de medaliata cu bronz a campionatului românesc, Volei Alba Blaj tocmai de la vicecampioana Elveţiei

*Sergiu Ştefănescu: „Am avut meciul în mână”

Este păcat pentru că am condus cu 2-0 la seturi şi am pierdut, practic am avut meciul în mână. Sunt mulţumit de prima prestaţie europeană a echipei noastre, dar rămân regretele. Putem obţine calificarea la Sibiu, unde trebuie să câştigăm 3-0 sau 3-1, pentru a evita setul de aur„, a declarat preşedintele Sergiu Ştefănescu.

Darko Zakoc a mizat pe Adina Salaoru, Natasha Matseichyk, Tsvetelina Zarkova, Katja Medved (libero), Martina Utla, Naoko Hashimoto, Ioana Nemţanu, au mai intrat Adina Stanciu,  Jacqueline Souza, Roxana Ivanof, n-au jucat Adriana Dudnic, Ramona Rus.

După succesul răsunător contra vicecampioanei României, Dinamo Bucureşti, scor 3-0, Volei Alba Blaj a fost foarte aproape de o nouă victorie de răsunet, de această dată în CEV Cup la primul meci disputat de formaţia din judeţul Alba, contra vicecampioanei Elveţiei, Volley Koniz. Primul set a fost tranşat de blăjence în 28 de minute, sportivele antrenate de Darko Zakoc impunându-se cu 25-22. În cel de al doilea set prestaţia blăjencelor a fost mai categorică, iar în numai 23 de minute voleibalistele din judeţul Alba  au făcut instrucţie cu elveţiencele pe care le-au învins cu 25-15. În setul al treilea Volley Koniz a reuşit să se impună cu 25-22 şi să prelungească suspansul acestei prime manşe din cadrul şaisprezecimilor Cupei Cev. Cel de-al 4-lea set a durat cel mai mult în acest meci, fiind nevoie de o jumătate de oră pentru ca o echipă să se impună. Deşi au fost numeroase răsturnări de scor Volley Koniz a câştigat cu 25-23 şi s-a ajuns la setul de aur. În setul decisiv, Volley Koniz s-a impus cu 15-12 şi a reuşit in extremis să câştige această partidă. Returul va avea loc miercuri, 26 noiembrie la Sala Sporturilor din Sibiu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4, etapa a 23-a: liderul CIL Blaj, 4-0 în deplasare cu CSM Unirea Alba Iulia și 100 de goluri marcate! Moment de reculegere pentru Ciprian Râșniță (Limbenii Limba)

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 4, etapa a 23-a: liderul CIL Blaj, 4-0 în deplasare cu CSM Unirea Alba Iulia și 100 de goluri marcate! Moment de reculegere pentru Ciprian Râșniță (Limbenii Limba) *CSM Unirea Alba Iulia 2 – CIL Blaj 0-4 (0-2): Nicula (38), R. Trif (45, penalty), Tomuța (61), Borșoi (77). Liderul, a treia victorie consecutivă, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea