Virusul malariei cerebrale, care afectează mai multe țări, tocmai a fost descoperit și în Italia. O fetiță de patru ani a murit duminică
Virusul malariei cerebrale, care afectează mai multe țări tocmai a fost descoperit și în Italia. O fată în vârstă de patru ani a murit din cauzabolii în nordul țării, o regiune liberă de boală, medicii declarând această moarte drept un caz foarte misterios, transmite BBC.
Sofia Zago a murit la Brescia duminică seară, după ce a fost dusă de urgenţă la spital, în urma unei febre foarte mare sâmbătă.
Italia este lipsită de ţânţarul Anopheles care poartă malaria cerebrală, cea mai periculoasă formă a bolii de sânge. În urma caniculei din luna august, unii se tem că ar fi ajuns însă în ţară.
Sofia a fost în vacanţă cu părinţii săi la Bibione, o staţiune din Marea Adriatică de lângă Veneţia.
Malaria fetiţei a fost diagnosticată sâmbătă la Trento, care se află în regiunea Trentino, la poalele Alpilor.
„Este pentru prima dată în cariera mea de 30 de ani când am văzut un caz de malarie originar din Trentino”, a declarat Dr. Claudio Paternoster, specialist în bolile infecţioase la Spitalul Santa Chiara din Trento.
Începând cu anii 1950, Italia nu a avut probleme cu malaria deoarece mlaştinile infestate cu ţânţari au fost drenate.
Există speculaţii conform cărora Sofia ar fi putut lua malaria de la unul din cei doi copii trataţi de aceasta boală la spitalul Trento după 15 august. Ei s-au imbolnăvit în Africa, însă, în urma tratamentului, s-au însănătoşit.
Sofia a fost tratată la Trento pentru diabet zaharat.
Un oficial al sănătăţii din Trentino, Paolo Bordon, a declarat că Sofia nu se afla în aceeaşi sală cu ceilalţi doi copii. Sofia nu a avut o transfuzie de sânge, a adăugat el, subliniind că tratamentele pentru malarie şi diabet erau complet diferite.
Parazitul Plasmodium Falciparum, purtat de ţânţarul Anopheles, poate omorî un om în 24 de ore.
Aproximativ 438.000 de persoane au murit de malarie în 2015 în cele 95 de ţări tropicale unde este endemică, informează ziarul Corriere della Sera din Italia.
Sursa: capital.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
PENSII 2025 | Ce este Pilonul 2 de pensii și cum poți să contribui la pensia privată fără să simți la salariu
PENSII 2025 | Ce este Pilonul 2 de pensii și cum poți să contribui la pensia privată fără să simți la salariu Vârsta pensionării pare că e îndepărtată, dar e important să conștientizezi faptul că, oricât ai fi de tânăr, e benefic pentru tine să începi să-ți pregătești condițiile în care vei trăi după ce […]
Pericolul realității paralele: Manipularea emoțională creată de TikTok, explicată de un profesor de la Oxford. ,,Algoritmi opaci unde emoția bate faptele”
Pericolul realității paralele: Manipularea emoțională creată de TikTok, explicată de un profesor de la Oxford. ,,Algoritmi opaci unde emoția bate faptele” Rețelele sociale devin un teren fertil pentru manipularea percepțiilor și polarizarea societății într-o eră a dezinformării algoritmice. Profesorul Corneliu Bjola, expert în diplomație digitală la Universitatea Oxford, explică, într-un interviu acordat site-ului Antena3.ro, de […]
Rabla Auto 2025: AFM în sprijinul solicitanților. Persoanele interesate vor putea exersa procesul de înscriere în aplicația informatică dedicată programului
Rabla Auto 2025: AFM în sprijinul solicitanților. Persoanele interesate vor putea exersa procesul de înscriere în aplicația informatică dedicată programului Administrația Fondului de Mediu (AFM) a publicat recent modelul de finanțare pentru Programul Rabla Auto 2025, pentru ca persoanele fizice interesate să se familiarizeze din timp cu noul proces de înscriere online. AFM pune la […]