Rămâi conectat

Actualitate

Virusul malariei cerebrale, care afectează mai multe țări, tocmai a fost descoperit și în Italia. O fetiță de patru ani a murit duminică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Virusul malariei cerebrale, care afectează mai multe țări tocmai a fost descoperit și în Italia. O fată în vârstă de patru ani a murit din cauzabolii în nordul țării, o regiune liberă de boală, medicii declarând această moarte drept un caz foarte misterios, transmite BBC.

Sofia Zago a murit la Brescia duminică seară, după ce a fost dusă de urgenţă la spital, în urma unei febre foarte mare sâmbătă.

Italia este lipsită de ţânţarul Anopheles care poartă malaria cerebrală, cea mai periculoasă formă a bolii de sânge. În urma caniculei din luna august, unii se tem că ar fi ajuns însă în ţară.

Sofia a fost în vacanţă cu părinţii săi la Bibione, o staţiune din Marea Adriatică de lângă Veneţia.

Malaria fetiţei a fost diagnosticată sâmbătă la Trento, care se află în regiunea Trentino, la poalele Alpilor.

„Este pentru prima dată în cariera mea de 30 de ani când am văzut un caz de malarie originar din Trentino”, a declarat Dr. Claudio Paternoster, specialist în bolile infecţioase la Spitalul Santa Chiara din Trento.

Începând cu anii 1950, Italia nu a avut  probleme cu malaria deoarece mlaştinile infestate cu ţânţari au fost drenate.

Există speculaţii conform cărora Sofia ar fi putut lua malaria de la unul din cei doi copii trataţi de aceasta boală la spitalul Trento după 15 august. Ei s-au imbolnăvit în Africa, însă, în urma tratamentului, s-au însănătoşit.

Sofia a fost tratată la Trento pentru diabet zaharat.

Un oficial al sănătăţii din Trentino, Paolo Bordon, a declarat că Sofia nu se afla în aceeaşi sală cu ceilalţi doi copii. Sofia nu a avut o transfuzie de sânge, a adăugat el, subliniind că tratamentele pentru malarie şi diabet erau complet diferite.

Parazitul Plasmodium Falciparum, purtat de ţânţarul Anopheles, poate omorî un om în 24 de ore.

Aproximativ 438.000 de persoane au murit de malarie în 2015 în cele 95 de ţări tropicale unde este endemică, informează ziarul Corriere della Sera din Italia.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea