Rămâi conectat

Politică Administrație

Viorica Dăncilă susține redeschiderea bisericilor după 15 mai, când încetează starea de urgență

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Viorica Dăncilă susține redeschiderea bisericilor după 15 mai, când încetează starea de urgență

”După 15 mai, când încetează starea de urgență, pe lângă redeschiderea diverselor activități economice, trebuie permisă și redeschiderea bisericilor.

E corect ca revenirea treptată la normalitatea socială să însemne revenirea credincioșilor în biserici, în condiții de siguranță. Românii care vor să vină să se roage la biserică trebuie s-o poată face după 15 mai.

Așa cum s-a văzut foarte bine în ultimele două luni, inclusiv de Paști, Biserica Ortodoxă (împreună cu celelalte biserici) a dovedit responsabilitate și grijă față de cetățeni, respectând măsurile specifice stării de urgență și susținând societatea în această perioadă grea.

Odată cu încheierea stării de urgență, statul trebuie să se bazeze mult mai puțin pe măsurile de constrângere și trebuie să aibă mai multă încredere în oameni și în societatea civilă – iar Biserica este o parte importantă a societății civile.”, scrie Viorica Dăncilă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor! USR Daia Română are plăcerea să anunțe desemnarea lui Silviu-Mihai Moldovan, candidat pentru funcția de primar al comunei Daia Română. Cu o viziune proaspătă și un plan ambițios de dezvoltare, Silviu este hotărât să contribuie la dezvoltarea și prosperitatea locală. În vârstă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea