Viorica Dăncilă susține redeschiderea bisericilor după 15 mai, când încetează starea de urgență

Viorica Dăncilă susține redeschiderea bisericilor după 15 mai, când încetează starea de urgență

”După 15 mai, când încetează starea de urgență, pe lângă redeschiderea diverselor activități economice, trebuie permisă și redeschiderea bisericilor.

E corect ca revenirea treptată la normalitatea socială să însemne revenirea credincioșilor în biserici, în condiții de siguranță. Românii care vor să vină să se roage la biserică trebuie s-o poată face după 15 mai.

ELIT

Așa cum s-a văzut foarte bine în ultimele două luni, inclusiv de Paști, Biserica Ortodoxă (împreună cu celelalte biserici) a dovedit responsabilitate și grijă față de cetățeni, respectând măsurile specifice stării de urgență și susținând societatea în această perioadă grea.

Odată cu încheierea stării de urgență, statul trebuie să se bazeze mult mai puțin pe măsurile de constrângere și trebuie să aibă mai multă încredere în oameni și în societatea civilă – iar Biserica este o parte importantă a societății civile.”, scrie Viorica Dăncilă.

Mihail David - 2020

Facebook Twitter Google+ YouTube 

1 comentariu

ciclop 8 mai 2020 at 15:10

incorect , biserica ortodoxa nu a dovedit grija pentru credinciosi, a insistat pana in ultima mclipam ca bisericile sa fie deschise pentru slujba de paste , vezi ce a spus popa de la Constanta , teodosie zis spagoveanu,; numai interventia energica a presedintele a lamurit lucrurile in favoarea sanatatii si vietii oamenilor .
tanti veorica vaselica – hemoglobina si alte cateva zeci de „”chifle ” lingvistice – s-a bagat ca musca in lapte!!! vorba aceia : vorbi si nea Ion ca e si el om .!!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...