Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIOLENȚĂ într-o școală din Alba: O profesoară ar fi lovit un elev cu palma peste cap. A fost trimisă în judecată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
VIOLENȚĂ într-o școală din Alba: O profesoară ar fi lovit un elev cu palma peste cap. A fost trimisă în judecată

O profesoară din cadrul Școlii Gimnaziale Lupșa a fost trimisă în judecată, de către procurori, pentru purtare abuzivă.

V. D. îşi desfăşoară activitatea la Şcoala Gimnazială ”Dr Petru Şpan” din comuna Lupşa, judeţul Alba, unde este profesor documentarist.

Femeia a fost trimisă în judecată pe 7 decembrie 2021, pentru o faptă care s-a petrecut în luna februarie a anului 2020.

Potrivit procurorilor, agresiunea ar fi avut loc în timpul unei pauze, în biblioteca şcolii. Un elev ar fi vrut să noteze ceva în registrul cadrului didactic, care l-a surprins şi l-a lovit cu palma peste cap. Martori au fost mai mulţi elevi, care se aflau şi ei în blibliotecă şi care au fost audiaţi de anchetatori.

Dosarul este, deocamdată, în faza camerei preliminare. Infracţiunea de care este acuzată se pedepseşte cu până la doi ani de închisoare.

Profesoara în cauză a devenit cunoscută în 2018 după ce a depus o plângere la DNA Alba prin care o acuza pe directoarea instituţiei de abuz în serviciu, şantaj, ameninţări şi falsuri şi îi cerea daune morale de un milion de euro.

Femeia susţinea că a fost hărţuită la locul de muncă şi din acest motiv s-a îmbolnăvit de cancer şi şi-a pierdut postul de profesor documentarist pe care era titulară.

Profesoara a dat în judecată şi Inspectoratul Judeţean Alba şi a cerut daune morale de un milion de lei, acţiune respinsă de instanţa de judecată.

Până la soluționarea cauzei,cadrul didactic beneficiază de prezumția de nevinovăție.

FOTO: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea