Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Vinul va fi de calitate anul acesta, iar producţia va fi în parametrii ultimilor ani, de circa 4 milioane de hectolitri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Patronatul Național al Viei și Vinului informează că producția de vin din acest an va fi în parametrii ultimilor ani, de circa 4 milioane de hectolitri.

vinVinurile vor fi de calitate, pentru că strugurii au acumulat cantităţi suficiente de zaharuri, dar se înregistrează diferenţe semnificative de medie cantitativă de struguri la hectar atât între regiunile viticole, cât şi între producătorii aflaţi în acelaşi areal, arată un comunicat al patronatului. Aceste diferenţe sunt create de condiţiile climatice şi atenţia dată aplicarii eficiente a tratamentelor fitosanitare.

În Moldova (Huşi, Iaşi, Cotnari) – producţie este cu 15 – 20% mai mare, în Vrancea cu 20% mai mare, la Dealu Mare egală cu cea de anul trecut, în Dobrogea cu 30% mai mică, în Oltenia cu 20 % mai mică, în Banat cu 10% mai mare, iar în Transilvania este egală cu cea de anul trecut.

În Romania preţul de tranzacţionare al strugurilor din soiuri nobile pentru producerea vinului variază între 1 leu şi 1,5 lei/kg, în funcţie de zonă, de culoare şi de calitatea strugurilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea