Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

VINERI: Profesorul Mihail Ioan Abrudean va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • Comunicat de presă

UAB01Vineri, 17 octombrie, la ora 12.00, în Aula Mică a UAB va avea loc Festivitatea de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa profesorului univ. dr. ing. Mihail Ioan Abrudean, de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Domnul Prof. univ. dr. ing. Mihail Ioan ABRUDEAN s-a născut la 8 noiembrie 1947 în localitatea Baia-de-Arieş, jud. Alba.

A dobândit titlul de doctor inginer în specialitatea „Automatizări în ingineria nucleară şi separări izotopice” la Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară Bucureşti, avându-l ca şi conducător ştiinţific pe domnul acad. prof. dr. ing. Marius Peculea.

Este profesor la Departamentul de Automatică al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, cu o vechime de peste 40 de ani la catedră.

– Este vicepreşedintele Senatului Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, răspunzând de domeniile: învăţământ, probleme studenţeşti, resurse umane, finanţe şi patrimoniu, membru al Consiliului Departamentului de Automatică şi al Consiliului Facultăţii de Automatică şi Calculatoare.

– A condus destinele Facultatii de Automatică si Calculatoare ca prodecan in perioada 2000-2008 si
ale Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, ca prorector didactic in perioada 2008 – 2012.

– A publicat 205  lucrări ştiinţifice, dintre care 85 au cotaţie ISI/BDI, 60 comunicate la conferinţe internaţionale si 60 la conferinţe naţionale. Are 21 de tehnologii noi elaborate, omologate sau brevetate. A obţinut 5 brevete de invenţie aplicate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea