Rămâi conectat

Curier Județean

VINERI: Lansare de carte la Blaj. Emil Hurezeanu prezintă volumul ”Pe trecerea timpului. Jurnal politic românesc 1996-2015”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PrintVineri, 26 februarie 2016, începând cu ora 18:00, Curtea Veche Publishing si Primăria Municipiului Blaj îi invită pe toţi iubitorii de carte bună la prezentarea volumului „Pe trecerea timpului. Jurnal politic românesc 1996-2015” de Emil Hurezeanu.

Lansarea va beneficia de prezenţa autorului, un apropiat al vieţii culturale din „ Mica Romă”. Vor mai lua cuvântul Iren Arsene, directoare și cofondatoare a editurii Curtea Veche și jurnalistul Ion Moldovan. Evenimentul se va desfășura în Sala Mare a Primăriei din Blaj și va include o sesiune de autografe.

Volumul “Pe trecerea timpului” a fost cea mai căutată carte la standul Curtea Veche Publishing din cadrul Târgului Internațional de Carte Gaudeamus 2015.

Cartea conține conține articolele publicate de jurnalistul Emil Hurezeanu în perioada 1996-2015 și ilustrează evoluția societății românești în ultimii 20 de ani. Analizele se referă la evenimente interne și internaționale și sunt scrise din perspectivă politică, socială, civică și culturală. Cartea pune în perspectivă cele mai importante evenimente interne și internaționale petrecute în ultimele două decenii și oferă cititorului instrumentele necesare pentru o interpretare realistă și logică, în același timp aducând previziuni referitoare la viitorul României. Cartea este scrisă cu o subtilă ironie, deja cunoscută publicului din emisiunile TV în care Emil Hurezeanu a fost realizator.

Volumul a fost lansat în Sibiu, Timișoara, Râmnicu Vâlcea, și urmează lansări în Cluj-Napoca (26 februarie), Târgu Mureș (27 februarie), Constanța (2 martie) și București (3 martie).

Includerea Blajului pe lista marilor oraşe în care îndragitul jurnalist şi scriitor îşi lansează cel mai recent volum al sau nu este întamplatoare dat fiind ataşamentul său faţă de mica urbe de la confluenţa Târnavelor pe care a catalogat-o în repetate rânduri drept “ Roma quadrata a neamului românesc”.

De aproape un an, Emil Hurezeanu a fost fost numit ambasador al Romaniei în Germania, ţară în care a locuit în perioada ‘83-’90 fiind redactor al Radio Europa Liberă. (A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea