Rămâi conectat

Curier Județean

VINERI: După mulţi ani de tăcere, orga Bisericii Reformate din Teiuş revine la viaţă

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

* Concert de muzică sacră cu tenorul Ioan Chiciudean, acompaniat de soprana Denisa Bâla, baritonul Ruben Ciungan şi pianistul Andrei Dragomir
Vineri, 30 august, un punct important din programul de manifestări al „Zilelor Oraşului Teiuş”, ediţia a VII-a 2013, este reprezentat de un concert de muzică sacră, ce va avea loc în decorul sacru al Bisericii Reformate din Teiuş. După mai bine de 8 ani de tăcere, orga bisericii datată din secolul XIX va fi readusă la viaţă. Sunt aşteptaţi să ia parte toţi cei care iubesc muzică sacră.Concertul va avea loc cu începere de la ora 20.00.

Biserica Reformată Teiuş, un impresionant edificiu al oraşului Teiuş, edificată în secolul XIII- lea, va fi gazda acestui concert realizat de Primăria Oraşului Teiuş în colaborare cu Parohia reformată din localitate. Au răspuns prezent unei astfel de provocări tenorul Ioan Chiciudean acompaniat de pianistul Andrei Dragomir şi sprijinit de elevii Denisa Bâla – soprană şi Ruben Ciungan – bariton. Dorinţa tuturor este ca orga bisericii datată în secolul al XIX-lea şi care împodobeşte  majestuos biserica din piatră, glasul ei nefiind auzit de peste 8 ani, să încânte prin tonalităţile ei auditoriul.

„Sunt aşteptaţi toţi amatorii de muzică clasică şi religioasă, iar prezenţa celor interesaţi va aduce un plus de culoare şi solemnitate unei manifestări pe care o dorim aproape de concetăţenii noştri”, au transmis organizatorii.

FOTO: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu Un accident s-a produs în 20 aprilie, în jurul orei 14:00, în Alba Iulia, pe strada Tudor Vladimirescu. Din fericire, persoanele implicate nu au fost rănite. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice, cu două autospeciale, la un accident […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea