Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Vinerea, în sărbătoare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Săptămâna viitoare, în zilele de 20 şi 21 august, localitatea Vinerea va fi locul de întâlnire a cântecelor şi jocurilor populare din ţară şi străinătate. Ansambluri româneşti, ucrainiene, ruseşti, greceşti, maghiare şi irlandeze îşi vor exprima identitatea culturală în cadrul Festivalului de Dansuri Tradiţionale, organizat de Primăria Oraşului Cugir, Consiliul Local şi Casa de Cultură. „Prin organizarea acestui eveniment ne propunem să încurajăm folclorul autentic şi să conservăm valorile naţionale. Spre bucuria noastră, şi în ciuda constrangerilor bugetare pe care le avem, am avut bucuria de a lua legătura cu oameni care menţin cu pasiune şi dăruire datinile străbune. Şapte ansambluri tradiţionale din ţară şi străinătate au acceptat invitaţia de a fi alături de noi în aceste două zile, fără nici o pretenţie financiară, ci doar din dorinţa de îşi promova dansurile populare specifice şi de a stabili o relaţie de reciprocitate în domeniul cultural” a declarat primarul Cugirului Adrian Teban.
Dintre ansamblurile care vor urca pe scena amplasată în mijlocul poienii cu goruni din Vinerea, amintim ansamblul local „Câmpul Pâinii”, Ansamblul „Ciuleandra” Târgovişte (dansuri munteneşti), Ansamblul Efthimos (dansuri greceşti), Ansamblul Kolomeika (dansuri ucrainiene şi ruseşti), Ansamblul Irish Way (dansuri irlandeze). În prima zi de spectacol, dansatorii vor abandona scena pentru a coborâ printre spectatori şi a-i învăţa jocurile lor tradiţionale, în cadrul atelierelor de dans care vor avea loc între orele 16-19. Ziua de sâmbătă se va finaliza cu un spectacol destinat tinerilor oferit de trupa de muzică uşoară a Casei de Cultură – „Milenium C „.
Ziua de dumincă va debuta cu o explozie de culoare şi naţionalism- Parada portului popular, care va parcurge traseul Căminul Cultural-Piaţa Eroilor. Începând cu ora 14.30 se vor succede programele pregătite de cele şapte ansambluri la care se adaugă Grupul vocal din Vinerea şi Taraful Casei de Cultură. Seara se va încheia cu recitalul trupei locale Venera.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea