Rămâi conectat

Actualitate

Vine GERUL în România: Un ciclon polar va trece peste țara noastră, în weekend

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vine GERUL în România: Un ciclon polar va trece peste țara noastră, în weekend

Peste România va veni un ciclon polar, care va determina o scădere a temperaturilor în toată țara și ninsori abundente în mai multe regiuni.

Meteorologii au emis un cod galben de ninsori și viscol pentru zona montană. În perioada 3 februarie, ora 20.00 – 5 februarie, ora 18.00, vor fi ninsori însemnate cantitativ și viscol.

În weekend, va ninge ninge temporar și vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50 … 70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depăși 80…90 km/h, astfel încât va fi viscol și vizibilitate scăzută.

În vestul Carpaților Meridionali se vor acumula peste 30 … 40 l/mp și se va depune strat consistent de zăpadă.

Ninsori în mai multe zone din țară

Meteorologii ANM anunță că aria ninsorilor se va extinde treptat din orele serii dinspre regiunile nord-vestice și va cuprinde cea mai mare parte a țării. POtrivit unei prognoze speciale emise pentru Capitală, va ninge și în București în cursul nopții de vineri spre sâmbătă.

Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane. Prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a țării.
Vântul va prezenta local și temporar intensificări, cu viteze în medie de 50…60 km/h în majoritatea zonelor.

Vor fi perioade în care intensificările de vânt se vor asocia cu ninsoare.

Ciclonul polar aduce răcire accentuată

Începând de duminică, 5 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.

În săptămâna 6-13 februarie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile centrale, nordice și la
munte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania Meteorologul ANM Mihai Huştiu a explicat că vremea a intrat într-un proces accentuat de răcire, iar începând de luni vom avea temperaturi și mai scăzute. Până la mijlocul săptămânii viitoare vom avea parte de ploi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea