„Viitorul Pădurii Mamut” – Inițiativa unui grup de albaiulieni și a unui consilier local de înființare a unui ONG pentru transformarea acesteia în „Pădure Parc”

„Viitorul Pădurii Mamut” – Inițiativa unui grup de albaiulieni și a unui consilier local de înființare a unui ONG pentru stoparea furtului de lemn.

Scopul principal al O.N.G.-ului este demararea procesului de transformare a Pădurii Mamut în „Pădure Parc”. Pădure Parc înseamnă practic o diversitate de specii, realizarea de alei și montarea mai multor bănci de-a lungul acestora.

ELIT

Ca urmare a multor telefoane primite în legătură cu tăierile și furtul de lemne din pădurea Mamut și după investigațiile făcute, doresc să fac următoarele afirmații. Astăzi am avut o întâlnire cu factorii decidenți în problema tăierilor din pădurea Mamut și sunt în măsură să vă precizez următoarele:

1.Toată suprafața care aparține primăriei Alba Iulia, respectiv 700 de hectare este păzită de un singur pădurar!!

Mihail David - 2020

2. În urmă cu o lună au fost oprite tăierile, ceea ce se taie acum aparține Episcopiei Catolice chiar dacă utilajele și baraca unde stau tăietorii sunt în pădurea primăriei.

3.Conform Amenajamentului Silvic, valabil 10 ani, se taie la noi în pădure 1mc!! pe an pe hectar..

4. Suprafața este împărțită în aproximativ 22 de parcele de câte 30 de hectare și se taie succesiv pe fiecare parcelă întreaga cantitate aferentă celor 10 ani, respectiv la 30 hectare 300 mc. adică 10 de mc de pe un hectar.

5. Problema gravă este furtul masiv de lemne care se face zilnic de către persoane dotate cu căruțe și drujbe în care ne-au cerut sprijinul!!

6. Ca urmare a cererii voastre vom înființa un O.N.G. ” Viitorul Pădurii Mamut” iar în decursul acestei săptămâni vom susține o conferință de presă împreună cu reprezentantul primăriei Alba Iulia pentru o mai bună informare.

7.Vă mulțumesc tuturor celor care m-ați sunat și vă îngrijorați pentru soarta pădurii.

Al dvs., consilier local independent, Mircea Trifu

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

dec 11 decembrie 2018 at 10:42

Cum dracu au reusit unii sa isi faca casa in padure ?

Alin 12 decembrie 2018 at 12:23

Cum au reusit unii sa detina sute de hectare de padure in Alba Iulia , in conditiile in care sunt nascuti la sute de km de judetul Alba ?

HH 11 decembrie 2018 at 11:02

S-A DOVEDIT CA ASA ZISA PISTA DE BICICLETE NU A FOST DECAT O CALE DE ACCES PENTRU HOTII DE LEMNE ! TOTUL A INCEPUT INSA CU UN MARE FURT, PRIMARIA A TAIAT ATUNCI COPACII PE O LUNGIME DE PESTE 5 KM SI O LATIME DE 15 M, APROX. 3.000 DE COPACI FARA SA SPUNA UNDE A AJUNS ACEASTA MASA LEMNOASA ENORMA !!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...