Rămâi conectat

Politică Administrație

„Viitorul Pădurii Mamut” – Inițiativa unui grup de albaiulieni și a unui consilier local de înființare a unui ONG pentru transformarea acesteia în „Pădure Parc”

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Viitorul Pădurii Mamut” – Inițiativa unui grup de albaiulieni și a unui consilier local de înființare a unui ONG pentru stoparea furtului de lemn.

Scopul principal al O.N.G.-ului este demararea procesului de transformare a Pădurii Mamut în „Pădure Parc”. Pădure Parc înseamnă practic o diversitate de specii, realizarea de alei și montarea mai multor bănci de-a lungul acestora.

Ca urmare a multor telefoane primite în legătură cu tăierile și furtul de lemne din pădurea Mamut și după investigațiile făcute, doresc să fac următoarele afirmații. Astăzi am avut o întâlnire cu factorii decidenți în problema tăierilor din pădurea Mamut și sunt în măsură să vă precizez următoarele:

1.Toată suprafața care aparține primăriei Alba Iulia, respectiv 700 de hectare este păzită de un singur pădurar!!

2. În urmă cu o lună au fost oprite tăierile, ceea ce se taie acum aparține Episcopiei Catolice chiar dacă utilajele și baraca unde stau tăietorii sunt în pădurea primăriei.

3.Conform Amenajamentului Silvic, valabil 10 ani, se taie la noi în pădure 1mc!! pe an pe hectar..

4. Suprafața este împărțită în aproximativ 22 de parcele de câte 30 de hectare și se taie succesiv pe fiecare parcelă întreaga cantitate aferentă celor 10 ani, respectiv la 30 hectare 300 mc. adică 10 de mc de pe un hectar.

5. Problema gravă este furtul masiv de lemne care se face zilnic de către persoane dotate cu căruțe și drujbe în care ne-au cerut sprijinul!!

6. Ca urmare a cererii voastre vom înființa un O.N.G. ” Viitorul Pădurii Mamut” iar în decursul acestei săptămâni vom susține o conferință de presă împreună cu reprezentantul primăriei Alba Iulia pentru o mai bună informare.

7.Vă mulțumesc tuturor celor care m-ați sunat și vă îngrijorați pentru soarta pădurii.

Al dvs., consilier local independent, Mircea Trifu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea