Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO/Mircea Hava: ”Declarațiile liberalilor despre lucrările de la bazinul olimpic sunt minciuni. Este politică de Dîmbovița!”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Primarul municipiului Alba Iulia a fost prezent în această dimineață la Bazinul Olimpic pentru a clarifica situația semnalată de liberalii din Alba Iulia și de vicepreședintele CJ Florin Roman care au declarat că lucrările nu se pot desfășura din cauză că primăria nu asigură încălzirea necesară din incintă.

Acesta a arătat că, potrivit contractului ”costurile pentru racordarea și consumul de utilități precum și cel al contoarelor sau al altor aparate de măsură se suportă de către Antreprenor pe durata existenței șantierului”.

Tot ceea ce a apărut în presă este o mare minciună și nici nu este prima minciună pe care un domn, căruia nu o sa-i pomenesc numele, o face, împreună cu alți domni care observ că sunt mari specialiști în centrale termice. Nicăieri și niciodată în lumea asta, în momentul în care constructorul lucrează undeva, beneficiarul nu plătește cheltuielile pentru utilități. Este problema constructorului dacă aici este mai cald sau mai frig, este problema lui microclimatul în care lucrează meseriașii. Legat de afirmațiile că ar fi vorbit cu CNI-ul să plătească curentul consumat de turbosuflante, nu face altceva decât să mă facă să râd. Este o altă mare minciună și mă gândesc cum un om cu funcții politice poate să mintă atât de grosolan”. Vezi mai jos declarația completă:

Referitor la datoriile pe care domnul Roman reclamă că le avem față de constructor, trebuie să știe că acestea nu rezultă din vreun document, Primăria Alba Iulia nefiind parte semnatară în acest contract. Niciun alt document oficial pe baza căruia să putem angaja cheltuielile nu arată o astfel de obligație. Dl. Roman ar trebui să știe că orice cheltuială din fonduri publice se face doar pe baza unui angajament legal, respectiv în baza unui contract, care în acest caz nu există. Compania care execută lucrările se alătură punctului de vedere exprimat în acest material, iar acest lucru poate fi verificat de către cei interesați contactând reprezentanții SC TIM SA Cluj sau reprezentantul din teren”, a declarat viceprimarul Paul Voicu.

Replica celor doi vine în urma acuzațiilor aduse de liberali administrației locale, în cadrul unei conferințe de presă, dar și în urma mai multor anunțuri postate de liberalul Florin Roman pe pagina sa de Facebook în care declara că întârzierea lucrărilor la bazinul olimpic este exclusiv din vina primăriei:

Așa cum am anunțat, constructorul TIM cel care si-a adjudecat lucrarea de la bazinul olimpic din Alba Iulia a trimis azi oamenii la munca. (…) Încă de la începutul lunii Decembrie 2012 nu mai sunt probleme de finanțare sau de ordin tehnic. Acestea au fost rezolvate de Ministerul Dezvoltării prin Compania Naționala de Investiții. Acum am deplina convingere ca primăria a întârziat voit lucrările. De ce? Pentru ca lucrările din interior nu se pot face fără caldura, iar primăria refuza sa porneasca centrala ca sa nu plătească caldura, adică un total de circa 120 de milioane de lei vechi pe timp de iarna. (…) Deci sunt două soluții: fie primăria pornește centrala și în doua luni se poate inota, fie…așteptăm luna Aprilie sa se încălzească afara, ca sa se poată lucra in interior”, a scris Florin Roman marți, 15 ianuarie.

Astăzi am avut noi discuții cu șeful CNI, care finanțează lucrările de la bazinul olimpic, dl Buscu și cu directorul general al constructorului, dl Mândruțiu. Și nu au fost deloc discuții foarte amicale cu TIM. Ținând cont de punctul de vedere al primăriei i-am cerut TIM-ului să instaleze turbosuflante independente în interior ca să se poată lucra, până își rezolvă neclaritățile cu primăria. Asta înseamnă colaborare, să nu fi trufaș și arogant. Ca primăria să nu mai găsească nod în papură pentru tergiversarea lucrărilor am cerut CNI să suporte aceste cheltuieli și am obținut un răspuns pozitiv. Joi la primăria Alba Iulia cei de la TIM vor trebui să finalizeze discuțiile cu primăria. Și pentru că adevărul trebuie spus până la capăt aștept oficial ca primăria să ne spună situația datoriilor către TIM și obligațiile de cofinanțare despre care nu suflă o vorbă!”, a mai scris miercuri, 16 ianuarie, vicepreședintele CJ Florin Roman pe rețeaua de socializare Facebook.

Nu în ultimul rând trebuie să precizăm că apare din nou o neconcordanță, privind termenul de finalizare al lucrărilor, între declarațiile făcute de liderul liberal și reprezentantul constructorului. Astfel, în timp ce Florin Roman dă ca sigură recepția investiției la sfârșitul lunii aprilie 2013, managerul de proiect de la TIM Cluj Napoca a declarat azi că finalizarea lucrărilor se va face la sfârșitul lunii mai 2013, în condițiile în care, prin actul adițional la contract ce se va încheia săptămâna viitoare, se garantează finanțarea acestor lucrări.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Modernizarea infrastructurii educaționale a două unități de învățământ din Abrud. Licitația de peste 600.000 de lei lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Modernizarea infrastructurii educaționale a două unități de învățământ din Abrud. Licitația de peste 600.000 de lei lansată pe SEAP Administrația orașului Abrud, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede modernizare infrastructurii educaționale a două unități de învățământ din oraș, respectiv liceul „Horea, Cloșca și Crișan ” Abrud și școala gimnazială „Avram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea