Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO/Mircea Hava: ”Declarațiile liberalilor despre lucrările de la bazinul olimpic sunt minciuni. Este politică de Dîmbovița!”

Publicat

în

Primarul municipiului Alba Iulia a fost prezent în această dimineață la Bazinul Olimpic pentru a clarifica situația semnalată de liberalii din Alba Iulia și de vicepreședintele CJ Florin Roman care au declarat că lucrările nu se pot desfășura din cauză că primăria nu asigură încălzirea necesară din incintă.

Acesta a arătat că, potrivit contractului ”costurile pentru racordarea și consumul de utilități precum și cel al contoarelor sau al altor aparate de măsură se suportă de către Antreprenor pe durata existenței șantierului”.

Tot ceea ce a apărut în presă este o mare minciună și nici nu este prima minciună pe care un domn, căruia nu o sa-i pomenesc numele, o face, împreună cu alți domni care observ că sunt mari specialiști în centrale termice. Nicăieri și niciodată în lumea asta, în momentul în care constructorul lucrează undeva, beneficiarul nu plătește cheltuielile pentru utilități. Este problema constructorului dacă aici este mai cald sau mai frig, este problema lui microclimatul în care lucrează meseriașii. Legat de afirmațiile că ar fi vorbit cu CNI-ul să plătească curentul consumat de turbosuflante, nu face altceva decât să mă facă să râd. Este o altă mare minciună și mă gândesc cum un om cu funcții politice poate să mintă atât de grosolan”. Vezi mai jos declarația completă:

Referitor la datoriile pe care domnul Roman reclamă că le avem față de constructor, trebuie să știe că acestea nu rezultă din vreun document, Primăria Alba Iulia nefiind parte semnatară în acest contract. Niciun alt document oficial pe baza căruia să putem angaja cheltuielile nu arată o astfel de obligație. Dl. Roman ar trebui să știe că orice cheltuială din fonduri publice se face doar pe baza unui angajament legal, respectiv în baza unui contract, care în acest caz nu există. Compania care execută lucrările se alătură punctului de vedere exprimat în acest material, iar acest lucru poate fi verificat de către cei interesați contactând reprezentanții SC TIM SA Cluj sau reprezentantul din teren”, a declarat viceprimarul Paul Voicu.

Replica celor doi vine în urma acuzațiilor aduse de liberali administrației locale, în cadrul unei conferințe de presă, dar și în urma mai multor anunțuri postate de liberalul Florin Roman pe pagina sa de Facebook în care declara că întârzierea lucrărilor la bazinul olimpic este exclusiv din vina primăriei:

Electrica Furnizare Discount

Așa cum am anunțat, constructorul TIM cel care si-a adjudecat lucrarea de la bazinul olimpic din Alba Iulia a trimis azi oamenii la munca. (…) Încă de la începutul lunii Decembrie 2012 nu mai sunt probleme de finanțare sau de ordin tehnic. Acestea au fost rezolvate de Ministerul Dezvoltării prin Compania Naționala de Investiții. Acum am deplina convingere ca primăria a întârziat voit lucrările. De ce? Pentru ca lucrările din interior nu se pot face fără caldura, iar primăria refuza sa porneasca centrala ca sa nu plătească caldura, adică un total de circa 120 de milioane de lei vechi pe timp de iarna. (…) Deci sunt două soluții: fie primăria pornește centrala și în doua luni se poate inota, fie…așteptăm luna Aprilie sa se încălzească afara, ca sa se poată lucra in interior”, a scris Florin Roman marți, 15 ianuarie.

Astăzi am avut noi discuții cu șeful CNI, care finanțează lucrările de la bazinul olimpic, dl Buscu și cu directorul general al constructorului, dl Mândruțiu. Și nu au fost deloc discuții foarte amicale cu TIM. Ținând cont de punctul de vedere al primăriei i-am cerut TIM-ului să instaleze turbosuflante independente în interior ca să se poată lucra, până își rezolvă neclaritățile cu primăria. Asta înseamnă colaborare, să nu fi trufaș și arogant. Ca primăria să nu mai găsească nod în papură pentru tergiversarea lucrărilor am cerut CNI să suporte aceste cheltuieli și am obținut un răspuns pozitiv. Joi la primăria Alba Iulia cei de la TIM vor trebui să finalizeze discuțiile cu primăria. Și pentru că adevărul trebuie spus până la capăt aștept oficial ca primăria să ne spună situația datoriilor către TIM și obligațiile de cofinanțare despre care nu suflă o vorbă!”, a mai scris miercuri, 16 ianuarie, vicepreședintele CJ Florin Roman pe rețeaua de socializare Facebook.

Nu în ultimul rând trebuie să precizăm că apare din nou o neconcordanță, privind termenul de finalizare al lucrărilor, între declarațiile făcute de liderul liberal și reprezentantul constructorului. Astfel, în timp ce Florin Roman dă ca sigură recepția investiției la sfârșitul lunii aprilie 2013, managerul de proiect de la TIM Cluj Napoca a declarat azi că finalizarea lucrărilor se va face la sfârșitul lunii mai 2013, în condițiile în care, prin actul adițional la contract ce se va încheia săptămâna viitoare, se garantează finanțarea acestor lucrări.

Publicitate

Politică Administrație

Cîţu, planuri pentru PNL: „Să câştigăm ALBA, Craiova, Braşov, Timişoara, să luăm sectoarele Capitalei şi Primăria generală”

Publicat

în

Cîţu, planuri pentru PNL: „Să câştigăm Alba, Craiova, Braşov, Timişoara, să luăm sectoarele Capitalei şi Primăria generală”

Premierul Florin Cîţu a prezentat sâmbătă, la Tulcea, unele dintre obiectivele sale pentru viitoarele alegeri locale, enumerând mari localităţi unde PNL a pierdut alegerile trecute sau sectoare ale Capitalei, dar şi Primăria Generală, unde a fost susţinut Nicuşor Dan.

Florin Cîţu a declarat că nimeni nu a dat mai mulţi bani de la buget decât PSD-ul şi nu a cheltuit mai mulţi bani „degeaba”, premierul încurajând liberalii să facă performanţă.

„Oamenii au înţeles un aspect: acolo unde un primar are performanţă, mai primeşte un mandat, acolo unde vine cu pomeni, cu ajutoare sociale, cu tot felul de programe susţinute prin tot felul de ministere, cu tot felul de subvenţii, aţi văzut că nu merge mai departe. Primarii liberali care au făcut performanţă, peste tot în ţară şi-au reconfirmat mandatele şi au fost aleşi de oameni. Asta înseamnă liberalism, asta vrem noi să facem: vrem să facem România liberală”, a afirmat Florin Cîţu sâmbătă, în discursul ţinut la conferinţa de alegeri a PNL Tulcea.

Electrica Furnizare Discount

Premierul, candidat la şefia PNL, a arătat care sunt obiectivele sale pentru următoarele alegeri locale, pronunţând numele unor mari localităţi unde PNL nu a câştigat alegerile, dar şi pe cele ale sectoarelor Capitalei şi Primăria generală a Bucureştiului, unde PNL a susţinut un candidat din afara partidului.

„Contează foarte mult să înţelegem că 25 septembrie nu este un final, este, de fapt, un început. Un început pentru Partidul Naţional Liberal care trece într-o nouă etapă, o etapă unde trebuie să devenim cel mai mare partid politic din România. Doar aşa putem să implementăm liberalismul. Şi în acelaşi timp trebuie să ne recâştigăm electoratul nostru tradiţional, electoratul care crede în proprietatea privată care este sfântă şi în antreprenor care este un erou, acel electorat pe care l-am pierdut pe drum. Şi pentru asta va trebui să ne întoarcem să recâştigăm municipiile, oraşele.

Vreau că câştigăm Craiova, vreau să câştigăm din nou Braşov, vreau să recâştigăm Timişoara, Alba, vreau să luă sectoarele 3,4, 5, dar şi sectorul 1 şi 2. Vreau să luăm Primăria Generală (a Capitalei – n.r.). Vreau să luăm, pentru că am arătat românilor că doar prin liberalism putem să dezvoltăm România şi este normal ca toţi românii să beneficieze de pe urmele liberalismului”, a mai afirmat Florin Cîţu.

sursa: adevarul.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

VEȘTI BUNE pentru românii din DIASPORA. Procedura consulară s-a schimbat. Ce modificări au fost aduse

Publicat

în

VEȘTI BUNE pentru românii din DIASPORA. Procedura consulară s-a schimbat. Ce modificări au fost aduse

Milioanele de români din diaspora nu mai trebuie să prezinte copii xerox după documente atunci când au nevoie de servicii consulare. Un comunicat al Ministerului de Externe anunță că măsura este deja în vigoare din 20 iulie.

Astfel, românii care merg la un consulat și depun o cerere nu trebuie să mai anexeze și copii ale documentelor originale solicitate, așa cum era până acum. Acestea vor fi făcute pe loc de personalul consular, așa că solicitanții de servicii consulare vor prezenta, la momentul depunerii cererii la ghișeu, doar documentele în original.

Citește și: Ce trebuie să știe românii care se întorc din concediile din străinătate?

Ministerul de Externe spune că este o măsură menite să reducă din birocrație și să reducă arhiva consulară în format clasic, documentele urmând să fie păstrate pe suport electronic, cu respectarea normelor legale în domeniu.

Electrica Furnizare Discount

Românii din străinătate sunt încurajați să nu mergă fizic la ghișeu, ci să-și încarce cererile și documentele în format electronic, prin intermediul portalului www.econsulat.ro.

Citește mai mult

Politică Administrație

Cîțu pe urmele lui Dragnea? Plângere penală la DNA pe numele Premierului României. Acuzație de instigare la abuz în serviciu

Publicat

în

Cîțu pe urmele lui Dragnea? Plângere penală la DNA pe numele Premierului României. Acuzație de instigare la abuz în serviciu

Avocatul a precizat că plângerea penală îl vizează şi pe premierul Florin Cîţu, pentru instigare la abuz în serviciu, deoarece acesta este singurul care a profitat de pe urma acelui document. „Prin raportare la documentul care a devenit viral, rezultă destul de clar că singurul căruia îi profită conţinutul acestui document este prim-ministrul României, domnul Florin Cîţu”, a indicat el.

”În măsura în care ancheta penală va dovedi că angajarea în sine a avut ca scop tocmai folosirea resurselor Guvernului pentru a-şi asigura o persoană care să-i facă campanie politică, vorbim de un abuz în serviciu şi pentru premier”, a mai declarat Toni Decean.

Pe de altă parte, avocatul a explicat că există asemănări, dar şi diferenţe între acest caz şi cel al fostului preşedinte al PSD Liviu Dragnea, condamnat pentru angajarea a două consiliere de la DGASPC Teleorman la sediul partidului.

Electrica Furnizare Discount

„Există nişte diferenţe substanţiale, care ar consta în faptul că, din ceea ce ştiu eu, în cazul Dragnea cele două angajate nu au prestat deloc muncă la Direcţia Copilului, unde erau angajate, au semnat în fals pontaje şi alte documentele şi de fapt s-au aflat la sediul PSD. În cazul de faţă, doamna consilier de stat era la sediul Guvernului şi ea a lucrat efectiv acolo. O asemănare ar fi că, în ambele cazuri, vorbim de un angajat al statului, un funcţionar public, care se implică într-o luptă politică”, a spus avocatul.

La rândul său, un reprezentant al Comunităţii Declic a declarat că este trist faptul că procurorii nu s-au sesizat în acest caz şi trebuie ca acest lucru să îl facă cetăţenii.

„Ne-am fi aşteptat ca procurorii DNA să se sesizeze. Când am văzut că nu o fac, atunci ne-am consultat cu avocaţii noştri şi am decis să mergem mai departe. Mi se pare trist că, într-o ţară în care atât de mulţi am luptat pentru o justiţie independentă, încă trebuie să facem noi, cetăţenii, astfel de sesizări, mai ales când este vorba de înalţi demnitari ai statului”, a declarat reprezentantul Declic.

Mioara Costin a fost eliberată săptămâna trecută, la cerere, din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Plecarea acesteia vine după ce în presă a apărut un „document” cu antetul Guvernului, unde apare şi semnătura Mioarei Costin, şi care s-ar referi la strategia premierului în campania pentru alegerile interne din PNL.

Chestionat pe această temă, într-o conferinţă de presă, premierul Florin Cîţu a explicat: „Eu, din funcţia de premier, pot să comentez doar pe documente oficiale. (…) Niciodată un astfel de document nu a fost înregistrat sau mi-a fost mie prezentat în niciun moment”.

„Despre documente care apar în presă sau hârtii, că nu ştiu dacă sunt documente, fiţuici sau documente editabile care apar în presă, nu pot să comentez. Eu pot să comentez doar pe documente oficiale. (…) Documente oficiale, din punctul meu de vedere, înseamnă documente înregistrate, documente care au trecut printr-o anumită procedură”, a spus atunci Cîţu.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare