Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

VIDEO/FOTO: Surdomutul uriaș din Alba Iulia, spaima polițiștilor locali. Dacă nu ar fi de plâns ar fi de râs!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La doar câteva zile de la articolul în care vă prezentam povestea celebrului surdomut cerșetor din Alba Iulia –  Chirilă C., am avut neșansa să mă reîntâlnesc cu el în persoană. Aborda nestingherit oamenii ce-i ieseau în cale, mulți dintre  ei copii și femei, care au participat ieri după-amiază, de 1 Mai, la spectacolele din zona Pieței Cetății Alba Carolina, cu ocazia Zilei Cetății Vauban din Alba Iulia.

Era precum un lup între oi. Atent să aibă mâneca de la tricou ridicată ca tuturor să le sară în ochi rănile pe care și le face cu lama când este în pubic și i se pare că nu este suficient de convingător, “Mutu” le-a oferit câtorva polițIști locali, pe lângă doza frecventă de frică și o lecție de civism.

În imaginile de mai jos veți vedea cum 4 polițiști locali, aflați pe drumul care trece pe lângă Piața Cetăți înspre Poarta a III-a, pregătiți să prevină orice eveniment care ar putea dăuna liniștii și ordinii publice, se trag din calea surdomutului care își face apariția în mijlocul mulțimii. Oamenii legii stăteau de câteva minute și povesteau lângă un panou cu afișe ce fusese doborât de vânt la pământ.

Eroul nostru uriaș, cu jumătate de mână tranșată la sânge, îmi vede camera și, precum un politician abil, exploatează momentul la maxim. Se oprește tacticos și ca orice cetățean cu simț civic, ridică și repune panoul în drepturi, sub ochii temători ai polițiștilor locali. Apoi, și-a continuat nestingherit plimbarea printre oameni, cerând bani, sub o formă transformată cu timpul din cerșetorie în solicitarea unei taxe pentru a scăpa de el.

Reamintesc faptul că săptămâna trecută polițiștii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia l-au reținut pe Chirilă pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si liniştii publice, distrugere și furt calificat, solicidând procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia eliberarea unui mandat de arestare preventivă pe o perioada de 29 zile pe numele cerșetorului și cercetarea sa în stare de arest. Procurorul a considerat însă că tânărul care în urmă cu câțiva ani a fost închis mai mulți ani la pușcărie pentru că a violat un bătrân, nu reprezintă un pericol social și a decis ca acesta să fie cercetat în stare de libertate.

Subliniez că intenția mea prin aceste articole nu este de a demoniza un năpăstuit al sorții, așa cum este fără doar și poate surdomutul Chirilă, însă acest caz, pe lângă faptul că mă face să mă simt agresat și în nesiguranță, imi demonstrează că niște instituții, sau mai corect spus unii reprezentanți ai instituțiilor care se ocupă cu siguranța membrilor comunității, nu au soluții într-un caz relativ simplu. Un biet surdomut, care potrivit specialiștilor are discernământ, le provoacă și lor frică,  demonstrând că în fața unui personaj înspăimântător, pentru care o amendă nu reprezintă nicio amenințare, aceștia se simt dezarmați.

Așa cum am promis încă în articolul precedent propunerile dumneavoastră cele mai sugestive le voi transmite autorităților publice care au rol în menținerea unui climat de siguranță publică în județul și municipiul nostru, pentru a afla cum văd aceștia rezolvarea optimă a situației prezentate, înainte ca persoane nevinovate să plătească scump neputința lor.

Le voi solicita o poziție și celor 4 reprezentanți ai comunității, consilierii județeni care fac parte din Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Alba, al cărăi scop, potrivit legii, este să asigure prin activitatea sa, reprezentarea şi promovarea intereselor comunităţii în scopul asigurării unui climat de siguranţă şi securitate publică. Pe lângă indeminizație de consilieri județeni, acești reprezentanți ai dumneavoastră primesc lunar o sumă frumușică tocmai pentru a se asigura că instituțiile responsabile cu siguranța noastră rezolvă problemele reale ale comunității.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

18 aprilie 1848: Are loc la Blaj prima adunare politică a românilor din Transilvania, pe Câmpia Libertăţii

Ziarul Unirea

Publicat

în

18 aprilie 1848: Are loc la Blaj prima adunare politică a românilor din Transilvania, pe Câmpia Libertăţii La 18/30 aprilie 1848 a avut loc, la Blaj, în ciuda opoziţiei autorităţilor, o primă adunare reprezentativă a românilor, la care au participat aproximativ 4000 de persoane, majoritatea ţărani, sub conducerea lui Avram Iancu, Papiu Ilarian, Ioan Buteanu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea