Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO: USL Alba și-a prezentat oficial candidații

Publicat

în

Candidații USL Alba la alegerile parlamentare din 9 decembrie au fost prezentați astăzi, într-o conferință de presă desfășurată la sediul PSD din Alba Iulia. Au fost prezenți toți cei 7 candidați desemnați de partidele din uniune, respectiv Ioan Dîrzu, Ovidiu Jidveian și Radu Coclici de la PSD, Teodor Atanasiu, Călin Potor și Dan Coriolan Simedru de la PNL și Nicolae Dobra de la UNPR.

Liderii locali ai uniunii au declarat că sunt convinși că vor câștiga toate colegiile, jumătate prin vot direct și jumătate prin redistribuire și că a venit vremea ca ”în județul portocaliu” oamenii să aleagă schimbarea: ”Suntem o echipă unită, credem că prin persoanele pe care USL-ul le-a lansat în această luptă, prin programul politic cu care se va prezenta fiecare candidat, putem câștiga toate alegerile pe fiecare colegiu în parte”, a declarat președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu.

Vom face tot ce este necesar pentru a înlătura de la butoanele banilor publici, pe cei care până acum au devalizat această țară”, a declarat, președintele PNL Alba, Teodor Atanasiu.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Teodor Atanasiu – Colegiul Nr. 1 Senat (Alba Iulia-Apuseni-Cugir) ”Am căutat să avem cei mai buni candidați pentru județul Alba”

Președintele PNL Alba dorește o transformare a județului cu cel mai mare șomaj într-unul cu o dezvoltare economică rapidă prin care să se creeze locuri de muncă. ”Pentru asta suntem toți împreună, pentru asta milităm și suntem convinși că după 9 decembrie împreună vom putea transforma Alba în bine”, a spus Atanasiu.

*Nicolae Dobra – Colegiul Nr. 2 Senat (Sebeș – Blaj – Aiud): ”Dacă banii care au venit pe fonduri europene doar pentru Alba Iulia s-ar fi împrăștiat și pe celelalte orașe, lucrurile ar fi arătat altfel în tot județul Alba.

Actualul senator UNPR crede că cea mai urgentă problemă cu care se confruntă zona în care candidează este finalizarea centurii Sebeșului. De asemenea, acesta consideră că trebuie făcute demersuri ca toate orașele din județ să beneficieze de fonduri europene pentru că astfel se vor creea locuri de muncă.

*Căin Potor – Colegiul Nr. 1 Camera Deputaților (Alba Iulia): ”Vom face la București, în Parlament, legi pentru toți românii, respectând normele europene”

Planurile actualului deputat PNL vizează un lobby intens pentru județul Alba, indiferent de culoarea politică a administrațiilor locale: ”Vom face lobby pentru cetățeni, chiar dacă aceștia ne vor vota sau nu, pentru ca aceștia să trăiască mai bine și să aibă acces la resurse guvernamentale”. Pe plan local parlamentarul a început deja demersurile pentru deblocarea finanțării pentru Bazinul Olimpic. De asemenea, acesta consideră că Alba Iulia are nevoie de un nou Spital Județean de Urgență, construit după toate normele europene.

*Ovidiu Jidveian – Colegiul Nr. 2 Camera Deputaților (Sebeș – Blaj): ”Parlamentul este mașina de legi a țării”

Președintele PSD Alba Iulia consideră că ”echipa USL va aduce o plus-valoare județului Alba” deoarece în Parlament trebuie trimiși oameni competenți care au voința necesară de a schimba lucrurile în bine.

*Dan Coriolan Simedru – Colegiul Nr. 3 Camera Deputaților (Cugir – Zlatna): ”Echipa USL Alba este caracterizată prin unitate, forță și competență”

Fostul prefect de Alba consideră că oamenii din Colegiul 3 au nevoie în Parlament de o persoană pe care să se poată baza iar principala problemă a zonei este cea a locurilor de muncă. Liberalul este convins că această problemă se va rezolva odată cu schimbarea adusă de cetățeni, prin vot, în județul Alba.

*Radu Coclici – Colegiul Nr. 4 Camera Deputaților (Aiud – Ocna Mureș): ”Milităm pentru competență și obiectivitate și promovăm oamenii locului”

În prezent deputat PSD de Alba pe același colegiu, social-democratul dorește să finalizeze promovarea legii pensiilor, o lege necesară pentru toți cei ce au muncit în condiții grele. Pe plan local intenționează să facă demersuri pentru redeschiderea punctelor de lucru ale Finanțelor Publice și redeschiderea Spitalului Orășenesc din Ocna Mureș.

*Ioan Dîrzu – Colegiul de Deputați nr. 5 (Apuseni – Teiuș): ”Colegiul nr. 5 a fost cel mai uitat de lume”

Președintele PSD Alba consideră că parlamentarii au datoria şi responsabilitatea să fie prezenţi în localităţile pe care le reprezintă. ”În Colegiul Apuseni-Teiuş sunt 30 de localităţi şi doresc să reprezint pe fiecare dintre oamenii acestor zone, nu doar anumite localităţi, aşa cum a făcut fostul deputat”, a spus candidatul USL Alba.

Articol în curs de actualizare


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Alba, primul județ din România care a semnat finanțarea pe Programul Anghel Saligny

Publicat

în

Comunicat de presă| Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Alba, primul județ din România care a semnat finanțarea pe Programul Anghel Saligny

Suma alocată județului nostru pentru investiții este de 1.173.987.000 RON, din care 503.137.000 RON pentru apă-canal și 670.850.000 RON pentru infrastructura rutieră.

Din această sumă, CJ Alba va primi 137 milioane, pentru proiectele:

1. Reabilitare DJ 705 Zlatna – Almașu Mare – 31,1 mil. RON;
2. Modernizare și consolidare DJ 107 V Sânmiclăuș – Alecuș – 24,9 mil. RON;
3. Modernizare DJ 107 K Întregalde – Bârlești (Mogoș) – 24,9 mil. RON;
4. Modernizare DJ 106 K Vingard – Ohaba – 28,8 mil. lei;
5. Modernizare DJ 142 N Căpâlna de Jos – Sânmiclăuș – 3,8 mil. RON;
6. Modernizare DJ 704 A, DN 7 – Pianu de Jos – 15,3 mil. RON;
7. Pod peste DJ 107 la Colibi – 4,3 mil. RON;
8. Modernizare DJ 107 H Coșlariu Nou – DN 1 – 3,8 mil. RON.

Elit - Gustul Desăvârșit

Municipiului Alba Iulia îi revin 43 milioane RON:

1. Extindere rețea apă și canalizare zona Orizont – 6,947 mil. RON;
2. Extindere canalizare pluvială Micești – 3,837 mil. RON;
3. Extindere rețea de apă și canalizare zona Emil Racoviță – 13,9 mil. RON;
4. Modernizare străzi zona Arex – 18,2 mil. RON.

Toate UAT-urile din județ vor primi finanțare prin intermediul acestui program.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Europarlamentarul Mircea Hava: UE are nevoie de o abordare care să păstreze și chiar să crească locurile de muncă

Publicat

în

Săptămâna aceasta, în Parlamentul European, sperăm să ajungem la un compromis în privința a trei componente esențiale ale FIT for 55, proiectul european prin care Uniunea își propune să reducă, până în anul 2030, emisiile de dioxid de carbon cu 55%, comparativ cu anul 1990. E vorba despre Emissions Trading System, Carbon Border Adjustment Mechanism și Social Climate Fund, pentru care grupul PPE, cel mai mare grup politic din Parlamentul European, speră să fie agreată o variantă prin care să păstrăm viabile țintele propuse prin programul FIT for 55 și, în același timp, să protejăm locurile de muncă la nivelul Uniunii.

Chiar dacă situația actuală a scos încălzirea globală din prim-planul agendei publice, asta nu înseamnă că problema nu este la fel de reală ori că angajamentele pe care le-am luat față de viitor pot sau trebuie să fie ignorate. În același timp, însă, Uniunea Europeană se află la un moment de răscruce, în care trebuie să privim spre viitor din toate unghiurile posibile, să anticipăm și să găsim soluții pentru toate problemele cu care ne vom confrunta.

Iar una dintre aceste probleme și provocări în același timp este reîntoarcerea producției în interiorul UE. Ne-am lovit cu toții de problema asta în timpul pandemiei de Covid, când ne-am fi dorit ca toate capacitățile de producție pentru vaccin, necesare cetățenilor Uniunii, să fie aici, în spațiul statelor membre. Ne lovim și acum de această problemă, a lanțurilor de distribuție globale, care pot fi perturbate de situații ce cu greu ar fi putut fi anticipate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Uniunea Europeană trebuie să se asigure că economia statelor membre este pe cât de puțin dependentă posibil de lanțul de distribuție extra european.

Viitorul UE este unul în care piața comună interacționează liber, în baza unor reguli clare, cu toate piețele globale, însă cu o autonomie cât mai bine conturată. Iar pariul pe care trebuie să-l câștigăm pentru viitor este acela al întoarcerii facilităților de producție în interiorul Uniunii. Fie că vorbim de industrie, de hi-tech sau chiar de energie, pentru care trebuie să investim în soluții alternative combustibililor fosili, Uniunea Europeană are nevoie de un plan de investiții și recalibrare a întregii industrii și economii, astfel încât dependența de importuri să fie cât mai mică posibil.

Acest lucru poate fi o imensă oportunitate pentru România, cu condiția să fim pregătiți din timp. Mă refer aici atât la Guvern, care trebuie să vină cu măsuri care să atragă investitorii și companiile, dar mai ales la UAT-uri, care pot găsi formule punctuale prin care să convingă potențialii investitori. Această recalibrare a economiei europene, a unităților de producție, va avea loc fără dar și poate. Dacă știm să profităm de ea, România poate deveni una dintre cele mai viabile opțiuni pentru dezvoltarea acelor industrii pentru care, în prezent, Uniunea se bazează în principal pe importuri.

Mircea Hava, europarlamentar PNL, Membru PPE


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD, Tuhuț Radu Marcel: Partidul Social Democrat rămâne un partener solid al fermierilor

Publicat

în

Deputatul PSD, Tuhuț Radu Marcel: Partidul Social Democrat rămâne un partener solid al fermierilor

În contextul crizei alimentare preconizate, capacitatea României de a hrăni Europa reprezintă un real element de securitate şi stabilitate, iar Partidul Social Democrat a înţeles pe deplin valoarea fermierilor români, dovada de necontestat fiind reprezentată de investiţiile din agricultură şi subvenţiile alocate ori de câte ori PSD a fost la guvernare.

Și de această dată, în doar 6 luni de guvernare, Partidul Social Democrat a accelerat implementarea soluţiilor concrete destinate desfăşurării activităţii fermierilor. Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a aprobat alocarea a 700 de milioane de lei proiectelor de investiţii pentru irigații, un element strategic care stă la baza unei agriculturi performante şi eficiente din punct de vedere al productivităţii.

Deşi foştii miniştri nu au acordat importanţa necesară extinderii şi modernizării sistemului naţional de irigaţii, în contextul secetei tot mai acute care se anunţă, actuala conducere a ministerului Agriculturii a anunţat că toţi fermierii care se află în zonele viabile de irigat vor avea acces la apă mai devreme faţă de alţi ani, asigurându-se astfel o producţie care să poată susţine cererea pieţei interne.

Elit - Gustul Desăvârșit

În acest moment, România poate iriga la nivel optim peste 1 milion de hectare de teren arabil, însă dacă s-ar fi putut beneficia şi de alocările din PNRR, atât de vitale pentru dezvoltarea ţării, toată suprafaţa agricolă a României ar fi putut fi irigată până la finalizarea noului cadru financiar multianual.

Chiar şi în aceste condiţii vitrege găsite la minister, ministrul Chesnoiu a găsit soluţii pentru a implementa măsuri de sprijin pentru asigurarea gratuită a apei pompate pe infrastructura principală de irigaţii şi suportarea a 50% din facturile la energie electrică pentru folosirea instalaţiilor de pompare de către fermieri. În acelaşi timp, continuă şi lucrările de modernizare a infrastructurii de irigaţii, într-un ritm accelerat, până la atingerea suprafeţei totale de 2 milioane de hectare irigabile.

Trebuie să amintim faptul că actualul Guvern a majorat la 1,5 miliarde de euro bugetul alocat investiţiilor în infrastructura de irigaţii şi a inclus prin lege, la finanţare, sistemele de irigaţii de la nivelul fermelor. Practic, acolo unde nu este extinsă încă reţeaua naţională, fermierii pot accesa fonduri directe pentru soluţii moderne de irigat.

Toate aceste acţiuni şi măsuri adoptate de Partidul Social Democrat demonstrează faptul că cel mai mare partid al românilor rămâne încă o dată cel mai mare partener de dialog, cu o strategie solidă şi cu viziune pentru dezvoltarea fiecărui sector al societăţii.

Cu respect pentru locuitorii județului Alba,

Deputat PSD, Tuhuț Radu Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare