Video| Un primar din Alba scrie istorie: La podul peste râul Mureș, de la Căpud, așteptat de jumătate de veac, au fost ridicate toate grinzile

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Primarul Hălalai scrie istorie: La podul peste râul Mureș, de la Căpud, așteptat de jumătate de veac, au fost ridicate toate grinzile!

Sâmbătă, printr-o operațiune ”discretă”, contructorul podului peste râul Mureș spre Căpud a ridicat ultimele grinzi cu o macara de la cunoscuta firmă Deme. Au fost recuperate și cele 2 grinzi căzute în râu.

Chiar dacă există destule nemulțumiri legate de activitatea primăriei, Mirel Hălălai, actualul primar al orașului Teiuș a făcut istorie! Podul peste râul Mureș de la Căpud este așteptat de jumătate de veac de locuitorii din câteva sate. Nici pe timpul comuniștilor, dar nici după revoluție, edilii care s-au perindat la conducerea orașului nu au reușit să îi scoată din izolare pe locuitorii localităților de dincolo de Mureș, trecerea apei făcându-se în mod arhaic, cu brudina.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Podul de la Căpud a fost construit cu bani de la Guvern, după ce orașul Teiuș a primit bani prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). El va avea o lățime 6,25 metri, din care 5 metri calea de rulare și restul trotuare. ”Prin realizarea podului, traficul în zonă va beneficia de condiții superioare de circulație, condiții care se vor concretiza într-o serie de avantaje economice, precum reducerea costurilor de exploatare a vehiculelor, viteză de parcurs sporită, deci o reducere a timpilor de parcurs și a pierderilor aferente. Beneficiile cele mai importante sunt cele din reducerea costurilor generate utilizatorilor de drum compuse din economii la costurile de operare ale autovehiculelor și economii la timpul de călătorie al pasagerilor”, se arată în descrierea proiectului.

”Iată că un vis de ani devine realitate.Ieri cele două maluri ale râului Mureș s-au unit prin ridicarea ultimelor grinzi ale podului ce unește orașul nostru cu Satul Căpud. S-a vorbit mult despre această investiție de-a lungul anilor dar, doar cu implicare, muncă susținută și seriozitate acest vis a putut să devină realitate” a scris primarul orașului Teiuș pe contul său de facebook.

 Podul de la Căpud (Teiuș) – aerian la 360 de grade:

Oamenii din două localități de lângă Teiuș apelează de zeci de ani la brudină pentru a ajunge la oraş. Este vorba despre adulţi şi elevi din Peţelca şi Căpud, care, pentru a merge la muncă sau la şcoală, trebuie să treacă Mureşul cu barca şi brudina. În curând trecerea Mureșului cu brudina va deveni istorie!