Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Trandafiri murați, o rețetă inedită și de sezon, by Chef Cosmin Toma: Cum se prepară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Murăturile de orice fel, fie că sunt castraveţi, varză, gogoşari sau gogonele, sunt nelipsite din cămara oricărui român, însă Chef Cosmin Toma, bucătarul Cetății Alba Carolina, cunoscut pentru inventivitatea şi modul în care reinterpretează reţete clasice, a ales un alt ingredient principal pe care-l pune la murat: trandafirii. Trandafirii murați sunt o rețetă originală, by Chef Toma, pe care nu o să o găsiți în altă parte, decât la bucătarul albaiulian.

Citește și: VIDEO| Fasole frecată TO GO – Chef Toma, prezentare INEDITĂ a rețetei tradiționale românești

Pentru preparat aveți nevoie de trandafiri de dulceață, cărora le pregătiți murătoarea, ca la castraveți, doar adăugăm usturoi și mai mult oțet și zahăr.

Trandafirii murați merg cel mai bine la friptură: ”Îi faci acum și îă mănânci peste 2 luni cu friptură, te lingi pe degete”, spune Toma, bucătarul Cetății Alba Carolina.

Tot Chef-ul ne explică și cum să îi pregătim.

Într-un borcan, punem oțet, cam până la jumătatea recipientului, apoi completăm cu apă. Conținutul borcanului îl turnăm într-un vas, unde mai punem după gust zahăr (cam o lingură jumătate), 2 foi de dafin, boabe de muștar și piper sau boabe de ghimbir, după preferințele fiecăruia și sare.

Punem apa la fiert și între timp așezăm trandafirii, cu tot cu codițe, în borcan. Dacă printre cei care vor încerca rețeta sunt persoane care preferă murăturile puțin picante, se poate adăuga și ardei iute în borcan.

Când apa a fiert, turnăm totul peste trandafiri, în borcan și închidem capacul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea