Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO Teodor Atanasiu: Ioan Dîrzu și finul său, Mircea Bîcu, director la DSVSA Alba, formează un grup infracțional

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Acuzații grave au fost aduse astăzi de senatorul liberal Teodor Atanasiu, în cadrul unei conferințe de presă, la adresa deputatului PSD de Alba Ioan Dîrzu, a directorului DSVSA Alba – Bîcu Severus Mircea și a preşedintelui ANSVSA Vladimir Mânăstireanu.

Președintele PNL Alba, a afirmat că cei trei formează un grup infracțional organizat, referindu-se la faptul că președintele PSD, Ioan Dîrzu, în calitatea sa de acționar la anumite firme de producție în domeniul alimentar, l-ar fi impus la conducerea DSVSA Alba, cu ajutorul lui Vladimir Mânăstireanu, pe propriul său fin, Mircea Bîcu, instituția respectivă fiind cea care verifică și controlează activitatea acestor companii. Ar rezulta astfel un conflict de interese major.

Un alt motiv pentru care Atanasiu cataloghează această situație ca fiind de natura unui “grup infracțional organizat” se referă la presiunile făcute asupra medicilor veterinari din județ, de a “cotiza” cu sume de bani pentru concesionarea activității din acest an. Sume destinate  întregirii visteriei personale a celor menționați și visteriei partidului pe care aceștia îl reprezintă.”

Senatorul liberal a făcut un apel către organele abilitate să intervină în rezolvarea acestei situații și a promis în final că săptămâna viitoare va oferi mai multe amănunte despre aceste neregului.

Teodor Atanasiu, senator PNL: Am observat constituirea unui grup infracțional organizat din Vladimir Mânăstireanu, preşedintele ANSVSA, domnul Bîcu Severus Mircea, în calitate de fin și deputatul Ioan Dîrzu (președintele PSD Alba), în calitate de naș.

Aceștia au creat un grup infracțional organizat cu două scopuri. Primul, pe larg conflict de interese, să îi rezolve problemele de control la firmele, pentru produsele pe care aceste firme trebuie verificate de Direcția Sanitar Veterinară Alba și doi la mână, pentru a își întregi visteria personală și a partidului odată cu concesionarea medicilor veterinari  a activității din acest an.

Domnul Vladimir Mănăstireanu, deși i-am spus, personal i-am atras atenția, când a făcut această modificare la nivelul conducerii DSVSA Alba, că domnul Mircea Bîcu, în afară de “fin”, nu mai are nicio altă competență.

I-am atras atenția că este un conflict de interese major, că este sfidător cum sunt interpelați medicii veterinari din județ, și li se cer favoruri diverse, în special în bani pentru a își primi contractele de concesiune.

Doresc ca onorabilul Parchet să se autosesizeze și să verifice această situație. De asemenea, îi voi solicita premeriului Victot Ponta, demiterea de urgență a lui Vladimir Mânăstireanu.

Iar Domnul Dîrzu să plece cu finul său de după cap. Am înțeles că intenționează să îl aducă la DSVSA și pe nașul său.

Combinația dintre afaceri și controale, fini și nași, se numesc ilegalitate.”

N.R.  Responsabilitatea pentru afirmațiile de mai sus aparțin în totalitate președintelui PNL Alba, Teodor Atanasiu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea