Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO: Tată și fiu din Galda de Jos, prinşi în toiul nopții la braconaj în pădure, reținuți de polițiști

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, au documentat activitatea infracţionale a doi bărbaţi, tată şi fiu, din comuna Galda de Jos, despre care există suspiciunea că au comis infracţiuni de braconaj cinegetic.

braconajAstfel, potrivit IPJ Alba, “în noaptea de 03/04.06.2014, poliţiştii au reușit să-i prindă în flagrant, pe fondul de vânătoare 24 Galda, pe F.S.S., de 42 de ani şi pe fiul acestuia, în vârstă de 22 de ani, imediat după ce au împuşcat un mistreţ.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Aceştia circulau cu un autoturism de teren în care a fost găsit un proiector, o lanternă, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte precum si o armă de vânătoare, calibrul 7×64 mm, încărcată cu două cartuşe din care unul pe ţeavă.

În apropiere, a fost găsit leşul unui porc mistreț care prezenta o plagă împușcată.

mistretParchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus continuarea urmăririi penale pentru comiterea infracțiunilor de braconaj cinegetic sub forma vânătorii fără autorizație de vânătoare, în afara perioadei legale şi prin folosirea pe timp de noapte a autovehiculelor, fapte prevăzute de art. 42 alin.1 lit. b,k,l din Legea nr.407/2006 precum şi uz de arma letală, fără drept, faţă de F.S.F. şi complicitate pentru aceleaşi infracţiuni, faţă de fiul său.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, au luat măsura reţinerii faţă de F.S.F. pentru o perioada de 24 ore urmând ca în cursul zilei de azi, 05.06.2014, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cu propunere de a se solicita instanţei de judecată, arestarea preventivă.

De asemenea, în conformitate cu prevederile Legii 407 din 2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, a fost luată măsura indisponibilizării autoturismului folosit la comiterea infracțiunilor precum şi a armei şi a celorlalte obiecte identificate cu ocazia flagrantului.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că F.S.F. este deţinător legal de armă de vânătoare, fiind membru în cadrul unei asociaţii de vânătoare din judeţul Alba.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Serviciului Supravegheri Operative şi Investigaţii Alba. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracționale a celor doi suspecţi.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea