Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Soluția simplă care ar duce la decongestionarea traficului în una dintre cele mai aglomerate intersecții din Alba Iulia!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| Soluția simplă care ar duce la decongestionarea traficului în una dintre cele mai aglomerate intersecții din Alba Iulia: Șoseaua de centură, strada Mărășești și DJ 107 (drumul spre Ciugud).

Intersecția dintre strada Mărășești, șoseaua de centură a orașului și DJ 107  care merge spre Ciugud e una din cele mai aglomerate intersecții din Alba Iulia. Soluția ar fi una simplă, crearea a două noi benzi care să fluidizeze traficul, însă aceasta ar presupune un parteneriat între Municipiul Alba Iulia și Consiliul Județean, părțile care dețin aceste drumuri pe care ar urma să se amenajeze benzile și nu în ultimul rând, compania în administrarea căreia se află șoseaua de centură, CNAIR!

Daniel Zdrânc a relatat pentru ziarulunirea.ro că zilnic există blocaje și mașini care așteaptă foarte mult, iar soluția o reprezintă crearea a două benzi care să descarce traficul direct înspre centură atât pe partea de ieșire dinspre Alba Iulia, cât și pe partea cealaltă a drumului care vine dinspre Ciugud.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ambele părți ar putea avea o bandă dedicată pentru virajul la dreapta direct în centura ocolitoare a orasului, nemaifiind necesară pătrunderea acestora prin sensul giratoriu.

YouTube video

Pe drumul care vine dinspre Alba Iulia, șoferii sunt încurcați și de așteptatul la barieră, iar apoi sunt nevoiți să aștepte eliberarea sensului giratoriu.

Drumul care vine de dinspre Alba Iulia aparține Municipiului Alba Iulia, iar drumul din partea cealaltă, dinspre Ciugud, aparține Consiliului Județean, iar șoseaua de centură se află în administrarea CNAIR. Aceste două benzi s-ar putea realiza printr-un parteneriat.

Porțiunile în cauză au o lungime de numai câțiva zeci de metri, așa că în cazul în care ar trebui făcute exproprieri, s-ar putea face fără mare dificultate.

De asemenea, o supratraversare a căii ferate în zona Partoș, tot pe șoseaua de centură, exact unde o să fie breteaua de încărcare/descărcare prin nodul rutier Alba Iulia Sud a autostrăzii A10 Sebeș-Turda, ar reprezenta o bună opțiune pentru fluidizarea pe viitor a traficului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea