VIDEO – SITUAȚIE ÎNGRIJORĂTOARE| Tragedia unei familii din Alba: Un tânăr căzut pradă fenomenului ”zombie”, manifestare a consumului de droguri necunoscute
Fenomenul ”zombie” a devenit tot mai des întâlnit în cazul tinerilor din România, mulți dintre ei ajungând în stare gravă la spital.
Denumit generic fenomenul ”zombie”, această manifestare vorbește despre consumul de droguri necunoscute, provenite din China și India. Liceenii și studenții sunt principalele persoane afectate de acest fenomen și asta pentru că ei sunt cei care consumă astfel de substanțe în mod constant. Tot mai mulți tineri sunt găsiți căzuți în stradă, în stare de letargie sau cu un comportament agitat.
Este și cazul unui tânăr din comuna Unirea, județul Alba. Alexandru a ajuns dintr-un copil cuminte, premiant la școală, pasionat de chitară și de cărți, să se transforme total de când a început să consume acest amestec de substanțe.
Acesta a dezvăluit cum consumul de etnobotanice i-a schimbat viața. Băiatul susține că se poate lăsa oricând dorește, dar specialiștii îl contrazic. Consumatorii, în general liceeni, au un comportament straniu, spun specialiștii care s-au confruntat cu numeroase cazuri de dependență.
L-au numit “fenomenul zombie”, pentru că victimele par inerte. Vârsta celor subjugați de aceste stupefiante noi a scăzut sub 16 ani.
Mama lui Alexandru povestește despre coșmarul din familia lor și tragedia prin care trece băiatul. L-a găsit aproape în comă, iar acum a început să devină violent.
Consumul de droguri necunoscute a primit denumirea de fenomenul ”zombie” având la bază efectele pe care aceste substanțe le produc asupra organismului. Mai exact, atunci când sunt consumate, aceste droguri fac ca persoanele să devină inerte și de multe ori să aibă un comportament agresiv.
Amintim că specialiștii antidrog au precizat că aceste substanţe noi psihoactive (SNP) sunt cunoscute pe piaţă prin termeni precum „droguri sintetice” (designer drugs), „substanţe euforizante legale” (legal highs), „plante euforizante” (herbal highs), „săruri de baie” (bath salts), „substanţe chimice de cercetare” (research chemicals), „reactivi de laborator” (laboratory reagents).
S-a demonstrat că în produsele de tip “Spice”, constituenţii cu efect psihoactiv nu sunt plante declarate ci doar aditivi sintetici, care mimează efectul unor compuşi din cannabis.
Plantele conţinute reprezintă doar “vehiculul” unor substanţe chimice periculoase care mimează efectul cannabisului.
Sursa video: turdanews.net
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | BCCO Alba Iulia: Doi bărbați, prinși în flagrant în timp ce comercializau cantități însemnate de substanțe psihoactive
VIDEO | BCCO Alba Iulia: Doi bărbați, prinși în flagrant în timp ce comercializau cantități însemnate de substanțe psihoactive La data de 19 noiembrie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au prins în flagrant delict, în municipiul Turda, județul Cluj, 2 bărbați, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Sport5 zile ago
FOTO: Philip Pahone, debut în Liga 3, pentru Metalurgistul Cugir, la 15 ani și aproape 6 luni!
-
Opinii - Comentariio zi ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată
-
Ştirea zilei2 zile ago
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Când se taie pomii fructiferi. Perioada optimă pentru obținerea unei recolte bune