VIDEO – SITUAȚIE ÎNGRIJORĂTOARE| Tragedia unei familii din Alba: Un tânăr căzut pradă fenomenului ”zombie”, manifestare a consumului de droguri necunoscute

Fenomenul ”zombie” a devenit tot mai des întâlnit în cazul tinerilor din România, mulți dintre ei ajungând în stare gravă la spital. 

Denumit generic fenomenul ”zombie”, această manifestare vorbește despre consumul de droguri necunoscute, provenite din China și India. Liceenii și studenții sunt principalele persoane afectate de acest fenomen și asta pentru că ei sunt cei care consumă astfel de substanțe în mod constant. Tot mai mulți tineri sunt găsiți căzuți în stradă, în stare de letargie sau cu un comportament agitat.

ELIT

Este și cazul unui tânăr din comuna Unirea, județul Alba. Alexandru a ajuns dintr-un copil cuminte, premiant la școală, pasionat de chitară și de cărți, să se transforme total de când a început să consume acest amestec de substanțe.

Acesta a dezvăluit cum consumul de etnobotanice i-a schimbat viața. Băiatul susține că se poate lăsa oricând dorește, dar specialiștii îl contrazic. Consumatorii, în general liceeni, au un comportament straniu, spun specialiștii care s-au confruntat cu numeroase cazuri de dependență.

Mihail David - 2020

L-au numit “fenomenul zombie”, pentru că victimele par inerte. Vârsta celor subjugați de aceste stupefiante noi a scăzut sub 16 ani.

Mama lui Alexandru povestește despre coșmarul din familia lor și tragedia prin care trece băiatul. L-a găsit aproape în comă, iar acum a început să devină violent.

Consumul de droguri necunoscute a primit denumirea de fenomenul ”zombie” având la bază efectele pe care aceste substanțe le produc asupra organismului. Mai exact, atunci când sunt consumate, aceste droguri fac ca persoanele să devină inerte și de multe ori să aibă un comportament agresiv.

Amintim că specialiștii antidrog au precizat că aceste substanţe noi psihoactive (SNP) sunt cunoscute pe piaţă prin termeni precum „droguri sintetice” (designer drugs), „substanţe euforizante legale” (legal highs), „plante euforizante” (herbal highs), „săruri de baie” (bath salts), „substanţe chimice de cercetare” (research chemicals), „reactivi de laborator” (laboratory reagents).

S-a demonstrat că în produsele de tip “Spice”, constituenţii cu efect psihoactiv nu sunt plante declarate ci doar aditivi sintetici, care mimează efectul unor compuşi din cannabis.

Plantele conţinute reprezintă doar “vehiculul” unor substanţe chimice periculoase care mimează efectul cannabisului.

Sursa video: turdanews.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Gabi 27 septembrie 2018 at 22:30

Bv, bine ca a-ți preluat știrea de pe A1, fiind acum f mediatizata, dar fenomenul destul de vechi

mike 28 septembrie 2018 at 7:13

Nu mai zbierati deceaba — ocupati-va de copi –punetii la munca controlati la zi si educati daca e nevoie si cu nuiaua — daca cu adevarat va iubiti copii- altfel,– veti ramane fara ei — Dracul nu doarme daca voi nu le dati de lucru , le da el — Aici undeva si guvernarea e de vina — niste legi – pedeapsa cu moartea -celor ce vind buruieni si substante etno–chimice – ca in Malaiezia .

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...