Ziarul Unirea

VIDEO| Se toarnă asfalt pe străzile din Cistei, comuna Mihalț!

Se toarnă asfalt pe străzile din Cistei, comuna Mihalț!

Miroase a asfalt la Cistei, localitate aparținătoare a comunei Mihalț, unde au început manevrele de așternere a covorului asfaltic după ce, în prealabil, străzile au fost pregătite în acest sens. Lucrările de asfaltare sunt efecutate de firma din Alba Iulia, Europexpres.

Proiectul, în valoare de 2.500.000 de lei, finanțat de la bugetul local, prevede modernizarea a 17 artere, în total 4 kilometri de drum. Vorbim despre o modernizare completă a infrastructurii rutiere din Cistei, după ce aici a fost introdusă canalizarea, astfel că, dincolo de asfaltări, aici vor fi amenajate rigole, podețe, tot ce trebuie.

ELIT

Parte din intervențiile la partea carosabilă vor fi realizate de cei de la compania de apă, cu care administrația locală condusă de Flavius Breaz a încheiat o înțelegere potrivit căreia, odată finalizate procedurile de introducere și verificare a bunei instalări a magistralei de apă care merge spre Blaj, respectivul tronson va fi asfaltat de cei de la apă.

Circa 2,7 kilometri de drum vor fi reabilitați astfel, finanțarea fiind asigurată de APA CTTA, în parteneriat cu Consiliul Județean Alba.

Termenul de finalizare a lucrărilor de asfaltare și modernizare a infrastructurii rutiere din Cistei a fost estimat spre sfârșitul anului viitor, dată la care localitatea va ajunge la nivelul de dotări edilitare al satului reședință de comună. (D.M.S.)