VIDEO| Se CIRCULĂ pe TOATĂ autostrada A10 Sebeș-Turda: Alba Iulia, legată de Cluj, Sibiu și Deva prin drumuri de mare viteză
VIDEO| Se CIRCULĂ pe TOATĂ autostrada A10 Sebeș-Turda: Alba Iulia, legată de Cluj, Sibiu și Deva prin drumuri de mare viteză
De astăzi, așa cum a anunțat oficial Ministrul Transporturilor și Compania Națională de Autostrăzi va fi deschis complet traficul pe autostrada A10 Sebeș – Turda. E vorba de 1,5 kilometri, din lotul 1, 24,25 kilometri, din lotul 2 și circa 3 kilometri din lotul 3, rămași muzeu, până la nodul rutier Aiud.
Astfel, municipiul Alba Iulia va fi legat de municipiile învecinate, Cluj, Sibiu și Deva prin drumuri de mare viteză.
În cursul nopții trecute, antreprenorul grec, Aktor, a mobilizat pe lot aproximativ 200 de oameni pentru a lucra la ultimele finisaje înainte de darea în trafic. O contribuție importantă au avut și bucovinenii de la BAXCOM, care au lucrat în mai multe zone, în special la km 40, zona Sâncrai.
Deși traficul va fi deschis, circulația va fi limitată la 100 km/h pentru că pe unele părți ale autostrăzii constructorul încă nu a apucat să monteze gardurile de protecție.
În plus, în zona Oiejdea traficul se va desfășura doar pe unul din sensurile autostrăzii din cauza unei alunecări de teren ce încă necesită monitorizare și lucrări și care ar urma să fie rezolvată abia la primăvară.
Lotul 2 al autostrăzii Sebeș – Turda (A10), care se deschide azi traficului, vine să completeze întregul tronson al Autostrazii A10 care face legatura dintre A1 si A3.
Cu o lungime de 24,25 km, acesta leagă Alba Iulia Nord de Aiud și este ultimul din cele 4 loturi ale tronsonului Sebeș-Turda care este dat în folosință.
Ceea ce este de menționat și de reținut cu privire la această autostradă este faptul că dpdv al tehnologiei au fost realizate două inovații la nivel european prin implementarea cu succes a tehnicilor VTR® (ger. VerbundTrägerRost) – rețea de grinzi compusă și VFT-WIB® (ger. VerbundFertigTeil-Walzträger-In-Beton), de către firma RETTER Projectmanagement împreună cu partenerii săi, SSF Ro și SSF München.
Pentru prima data în România asistăm la o abordare modernă a podurilor prin tehnici de proiectare și execuție inovative și unice la nivel național dar și european.
Astfel, dezvoltarea infrastructurii de autostradă în România a creeat contextul perfect pentru proiectarea de poduri/structuri utilizând cele mai moderne soluții și iată că azi, inaugurarea Lotului 2 al Autostrazii A10, ne oferă ocazia de a ne mândri cu un know-how care ne face unici!
Odată cu deschiderea autostrăzii traficul de coșmar de pe Drumul Național 1, între Alba Iulia și Aiud va deveni o amintire urâtă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | Trafic ÎNGREUNAT pe Transalpina – DN 67 C: Copaci căzuți pe carosabil între Tău Bistra și Barajul Oașa
Trafic ÎNGREUNAT pe Transalpina – DN 67 C: Copaci căzuți pe carosabil între Tău Bistra și Barajul Oașa Traficul rutier este îngreunat vineri dimineața pe Transalpina – DN 67 C, din cauza copacilor căzuți pe carosabil. Citește și: 21-22 noiembrie 2024 | COD ROȘU de ninsori și viscol în zona montană din Alba și alte […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 23 de ore
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan