Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO| Românii care au plecat de la o fermă de sparanghel din Germania, nemulțumiți de condițiile de muncă, sunt căutați de Poliție de aproape o săptămână

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un grup de 13 muncitori români sunt căutați de aproape o săptămână de Poliția din Germania, după ce au plecat de ferma de sparanghel, fiind foarte nemulțumiți de condițiile de plată și cazare. Ei ar fi trebui să stea în carantină timp de 14 zile, conform regulilor privind izolarea în timpul pandemiei.

Grupul de muncitori format din femei şi bărbaţi au fost nemulţumiţi de banii oferiţi de către fermier, susţinând că le sunt reţinute buletinele şi nu mai primesc mâncare. Oamenii reclamă faptul că deşi s-au înţeles să primească 13,30 Euro pe oră, aceştia au aflat la faţa locului că vor primi 0,65 Euro/kg cules, motiv pentru care au refuzat să meargă la muncă.

Potrivit ziarului local Neuer Osnabrucker Zeitung, muncitorii au venit în Germania din România cu unul dintre avioanele care transportă sezonieri. Poliţia din Nienburg / Schaumburg a confirmat că grupul nu a făcut acest lucru şi a părăsit ferma pe 23 aprilie, după o ceartă cu fermierul. Ulterior, cei 13 români au fost daţi în urmărire, din „motive de securitate”.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat pentru publicaţia menţionată că nu există dovezi că muncitorii sunt infectaţi cu coronavirus. Căutarea se desfăşoară până sâmbătă, 2 mai, când se va finaliza perioada de carantină de 14 zile. Un control al feremei efectuat de autorităţile din Nienburg înainte de dispariţia românilor ar fi arătat că nu au fost respectate reglementările de carantină. S-a ordonat cazarea a cel puţin jumătate din lucrătorii români în alte spaţii.

O femeie din Alba a publicat, săptămâna trecută, pe Facebook un video al unei discuţii cu o femeie tot româncă, reprezentant al fermierului neamţ, căreia îi reproşează că le sunt reţinute cărţile de identitate.

Grupul de muncitori format din femei şi bărbaţi erau nemulţumiţi de banii oferiţi de către fermier şi susţinau că le-au fost reţinute buletinele şi nu mai primesc mâncare. Oamenii au reclamat faptul că deşi s-au înţeles să primească 13,30 Euro pe oră, aceştia au aflat la faţa locului că vor primi 0,65 Euro/KG cules, motiv pentru care au refuzat să meargă la muncă.

Oamenii susţin că au fost înşelaţi în ceea ce priveşte banii primiţi, critică condiţiile în care trebuie să locuiască şi spun că angajatorul le va scădea din câştig costul transportului cu avionul.

În imaginile video, reprezentata fermierului german le explica faptul că trebuie să plătească 300 de euro pentru a-şi primi actele înapoi şi că pot oricând merge la muncă, condiţie obligatorie pentru a le fi plătită masa şi cazarea.

Sursă: adevărul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea