VIDEO. Reprezentanta firmei de publicitate Qual Media din Cugir, cercetată într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de 4,2 milioane de lei, pusă sub control judiciar

Reprezentanta firmei de publicitate Qual Media din Cugir, cercetată într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de 4,2 milioane de lei, a fost pusă, joi, sub control judiciar și va fi, astfel, cercetată în libertate.

Polițiștii au făcut, joi dimineața, opt percheziții în Cluj, București, Mehedinți și Alba, la persoane ce au ca principal obiect de activitate servicii de publicitate, bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste 4,2 milioane de lei prin evaziune fiscală.

INFORMARE COVID-19

În urma acestora, o reprezentantă a firmei Qual Media din Cugir a fost adusă la sediul Poliției Alba pentru audieri, iar apoi a fost pusă sub control judiciar.

Potrivit unui comunicat de presă trimis, joi, de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba, perchezițiile se desfășoară la locuințele a trei persoane bănuite de evaziune fiscală şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea, ce au ca principal obiect de activitate servicii de publicitate.

La data de 25 mai a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, efectuează opt percheziţii în judeţele Alba (1), Mehedinţi (2), Cluj (3) şi în municipiul Bucureşti (2)”, potrivit IPJ Alba

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 – 2014, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme cu comportament tip fantomă, potrivit sursei citate.

”Pentru a da aparenţă de legalitate operaţiunilor economice înregistrate în contabilitate, ar fi fost efectuate plăţi, prin intermediul sistemului bancar, iar sumele de bani ar fi fost retrase ulterior din conturile societăţilor cu comportament tip fantomă şi restituite plătitorului”, se mai arată în comunicat.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 4.230.623 lei.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...