Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO| Reacția Pentagonului la atacul rus asupra unui centru cu instructori NATO

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| Reacția Pentagonului la atacul rus asupra unui centru cu instructori NATO

Departamentul american al Apărării a răspuns la tirurile de rachete ruseşti din apropierea graniţei cu Polonia reiterând că Washingtonul şi aliaţii săi vor apăra teritoriul NATO în cazul unui atac, transmite DPA.

”Un atac armat împotriva unuia este considerat un atac armat împotriva tuturor”, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, pentru postul american de radio ABC, referindu-se la acordurile NATO de sprijin militar reciproc. Acesta este de asemenea motivul pentru care forţele americane şi alte forţe NATO îşi sporesc prezenţa la graniţa estică a Alianţei, a spus el.

YouTube video

”Am spus foarte clar Rusiei că teritoriul NATO va fi apărat, nu doar de Statele Unite, ci şi de aliaţii noştri”, a declarat Kirby. El a precizat că există o linie de comunicare cu Ministerul rus al Apărării pentru a evita un conflict direct.

Jake Sullivan, consilierul pe probleme de securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, a subliniat de asemenea, duminică, pentru NBC, că SUA vor apăra ”fiecare centimetru” din teritoriul NATO. Cu toate acestea, armata americană nu va interveni direct în Ucraina pentru a evita o confruntare cu Rusia, a precizat el.

Cu câteva ore mai devreme, Rusia a lovit o zonă de antrenament militar printr-un atac cu rachete nu departe de oraşul ucrainean Lviv (Lvov), ucigând cel puţin 35 de persoane şi rănind zeci. Locul atacului se află în apropiere de graniţa cu Polonia, membră a NATO.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea