Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| PROTESTE de Ziua Națională, împotriva certificatului verde și a vaccinării obligatorii: Circulația este blocată

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Sute de persoane sunt, miercuri seara, de Ziua Națională, în Piața Universității. Ele protestează împotriva certificatului verde și a vaccinării obligatorii.

Manifestanții au blocat circulația și au depus coroane la monumentul din Piața Universității ridicat în memoria celor uciși la Revoluția din 1989.

Guvernanţii au în plan reglementarea legislativă prin care este introdusă obligativitatea certificatului verde la locul de muncă astfel încât măsură să poată fi aplicată până la venirea valului cinci al pandemiei, au declarat surse politice, pentru News.ro.

Conform surselor citate, în discuţiile pe care premierului Nicolae Ciucă le-a avut sâmbătă cu ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a fost abordată tema indicatorilor de boală care trebuie luaţi în calcul, precum şi cât timp va fi valabil.

Premierul Nicolae Ciucă a precizat marţi că a avut discuţii cu ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, la finalul săptămânii trecute, şi despre certificatul verde şi a convenit cu acesta nişte soluţii prin care certificatul verde la locul de muncă să fie reintrodus în dezbatere parlamentar, apoi aprobat de Camera Deputaţilor, promulgat şi ulterior pus în aplicare. El nu a oferit un orizont de timp pentru acest lucru.

Întrebat dacă ia în calcul ca persoanele care au anticorpi, dar nu au fost luate în evidenţă de DSP să poată avea certicatul verde, Ciucă a replicat: „Din discuţiile pe care le-am avut cu domnul ministru, de certificatul verde vor beneficia şi persoanele care au trecut prin boală”.

De asemenea, chestionat dacă va fi introdusă propunerea lui Alexandru Rafila ca certificatul verde să fie eliberat şi pentru persoanele care au făcut prima doză de vaccin, la un interval de 10 zile, şeful Guvernului a spus: „Nu am discutat acest detaliu cu ministrul Alexandru Rafila sâmbătă, urmând ca împreună cu ceilalţi specialişti să poată să vină cu o propunere concretă în cuprinsul proiectului de lege care va fi supus dezbaterii Camerei Deputaţilor şi atunci vom vedea despre ce soluţii concrete este vorba”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea