VIDEO| PROTEST, la Alba Iulia, împotriva purtării măștilor la școală: „Copilul meu are nevoie de aer”

Astăzi, de la ora 18.00, în municipiul Alba Iulia, în fața Instituției Prefectului, s-a desfășurat un protest împotriva purtării măștilor la școală. Acest miting fusese anunțat pe facebook încă din seara trecută.

La mitingul organizat de părinții revoltați participă toate persoanele care consideră că drepturile copilului sunt încălcate, așa cum se anunță în textul postat postat luni seara pe pagina de socializare.

ELIT

„Am venit la protest pentru că am un copil în grupa pregătitoare și pentru că azi când a ieșit de la școală s-a plâns că îi este cald cu masca, că nu poate respira și că nu o înțelege pe doamna învățătoare ce-i spune. Consider că la copiii foarte mici masca ar trebui eliminată în timpul orelor pentru că oricum sunt distanțați și au nevoie să o vadă pe doamna învățătoare, să stabilească un contact, să o vadă pe doamna de engleză cum pronunță anumite grupuri de cuvinte. Atunci când vor începe să scrie doamna învățătoare, conform noilor reglementări nu va avea voie să intre între bănci. Cum va învăța copilul să țină instrumentul de scris, să scrie. Respect și alte opțiuni, însă haideți să ne gândim la viitorul copiilor noștri și să gasim un punct comun ca să nu le afectăm mai ales sănătatea emoțională”, a declarat pentru ziarulunirea.ro o participantă la protest.

„În calitate de mămică, m-am prezentat la acest protest pentru că eu consider că un copil în clasa I sau grupa pregătitoare nu trebuie să poarte mască. Ei acum învață să vorbească, cum ar putea pronunța corect un cuvânt cu acea mască. Copilul meu are dreptul să respire, sunt de acord să poarte mască în spațiile comune, însă în clasă ar putea să fie lăsați să respire. Fiecare dintre noi, dacă suntem părinți responsabili ar trebui să ne strângem în stradă și să ne spunem păsurile. Nu avem de ce să ne ascundem, de ce să ne fie frică, copiii noștri sunt cei mai importanți”, a declarat o altă mămică participantă la protest.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419