Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| PROTEST, la Alba Iulia, împotriva purtării măștilor la școală: „Copilul meu are nevoie de aer”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, de la ora 18.00, în municipiul Alba Iulia, în fața Instituției Prefectului, s-a desfășurat un protest împotriva purtării măștilor la școală. Acest miting fusese anunțat pe facebook încă din seara trecută.

La mitingul organizat de părinții revoltați participă toate persoanele care consideră că drepturile copilului sunt încălcate, așa cum se anunță în textul postat postat luni seara pe pagina de socializare.

YouTube video

„Am venit la protest pentru că am un copil în grupa pregătitoare și pentru că azi când a ieșit de la școală s-a plâns că îi este cald cu masca, că nu poate respira și că nu o înțelege pe doamna învățătoare ce-i spune. Consider că la copiii foarte mici masca ar trebui eliminată în timpul orelor pentru că oricum sunt distanțați și au nevoie să o vadă pe doamna învățătoare, să stabilească un contact, să o vadă pe doamna de engleză cum pronunță anumite grupuri de cuvinte. Atunci când vor începe să scrie doamna învățătoare, conform noilor reglementări nu va avea voie să intre între bănci. Cum va învăța copilul să țină instrumentul de scris, să scrie. Respect și alte opțiuni, însă haideți să ne gândim la viitorul copiilor noștri și să gasim un punct comun ca să nu le afectăm mai ales sănătatea emoțională”, a declarat pentru ziarulunirea.ro o participantă la protest.

YouTube video

„În calitate de mămică, m-am prezentat la acest protest pentru că eu consider că un copil în clasa I sau grupa pregătitoare nu trebuie să poarte mască. Ei acum învață să vorbească, cum ar putea pronunța corect un cuvânt cu acea mască. Copilul meu are dreptul să respire, sunt de acord să poarte mască în spațiile comune, însă în clasă ar putea să fie lăsați să respire. Fiecare dintre noi, dacă suntem părinți responsabili ar trebui să ne strângem în stradă și să ne spunem păsurile. Nu avem de ce să ne ascundem, de ce să ne fie frică, copiii noștri sunt cei mai importanți”, a declarat o altă mămică participantă la protest.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea