Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Primul strat de asfalt pe centura care ocolește Vinerea și care scoate în afara localității o parte din traficul rutier

Ziarul Unirea

Publicat

în

În curând cugirenii vor putea să iasă în drumul național fără a mai traversa localitatea Vinerea. În prezent se toarnă primulstrat de covor asfaltic pe şantierul Variantei Ocolitoare a localității Vinerea. Dacă lucrările continuă în același ritm alert, Primarul, Adrian Teban are convingerea că circulația pe centură va fi deschisă până la finalul lunii septembrie, cel mai tarziul în luna octombrie.

„Asfaltările au început în urmă cu 2 zile, important este că, constructorul s-a mobilizat, am rezolvat toate problemele tehnice care au apărut pe parcurs vis-a vis de sensurile giratorii și avem speranța ca până la sfărșitul lunii septembrie să finalizăm lucrările și să dăm drumul la circulație pe viitoarea centură. Vor mai fi lucrări suplimentare, dar se pot rezolva și după deschiderea traficului.

YouTube video

Asfaltările se vor finaliza în următoarele două săptămâni, în condiții meteo normale, probabil în 15-20 septembrie vom reuși să terminăm. Valoarea investiției este de aproximativ 10 milioane de lei, 65% fiind contribuția PNDL de la Guvern și 35% de la bugetul local. Centura are 5 km și va prelua traficul de la Șibot la Cugir și vor fi condiții de siguranță și pentru locuitorii din Vinerea cât și pentru participanții la traficul de pe centură.

Odată cu deschiderea centurii dorim să dezvoltăm și o zonă industrială în zona acestei centuri și acest lucru ne deschide porțile pentru un viitor parc industrial. Zona se va dezvolta în terenurile adiacente centurii, avem achiziționate o parte din terenuri și intenționam să mai achiziționăm. Dezvoltarea zonei industriale este la stadiul de proiect, îl pregătim pentru viitoarea perioadă de finanțare 2021-2027″, a declarat pentru ziarulunirea.ro, Adrian Teban, primarul orașului Cugir.

Noua centură este conectată direct la DJ 704 la o distanţă de aproximativ 500 m de intrarea în localitate (dinspre Șibot), prin intermediul pasajului CF şi al unui drum de exploatare agricolă.

Lungimea ei totală este de 4,7 km, are câte o bandă pe sens, 3 sensuri giratorii și o intersecție. Deasemenea, au fost amenajate patru treceri la nivel cu calea ferată, drumuri laterale de legătură și 21 de podețe prefabricate tip P2/CP2 și din tub prefabricat. Momentan se lucrează la turnarea stratului de asfalt și la realizarea celor 3 sensuri giratorii.

Potrivit primarului Adrian Teban, investiția va avea un impact major asupra decongestionării circulației, creșterii siguranței participanților la traficul auto, dar și a localnicilor din Vinerea, care vor scăpa de pericolul, disconfortul și poluarea actuală. Centura va fi vitală, preluând întregul trafic în momentul în care vor demara lucrările la strada Principală din Vinerea, cuprinsa în proiectul de mobilitate urbană, în baza căruia toate străzile cu transport public vor intra la modernizare.

Investiția se ridică la valoarea de 9.893.618 lei, din care 6.675.116 lei provin de la guvern, prin prgramul PNDL, iar restul de la bugetul local.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea