Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

VIDEO| Președintele Ucrainei, omul momentului: „Sunt aici, nu vom depune armele. Ne vom apăra statul”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele Ucrainei, omul momentului: „Sunt aici, nu vom depune armele”. Omenii cântă imnul țării în adăposturile antieaeriene

Volodimir Zelenski, bravul președinte ucrainean, a publicat în cursul dimineții de sâmbătă un clip video pe o rețea de socializare. Aflându-se în centrul Kievului, acesta dezminte informații false privind o presupusă predare a armelor de către armata ucraineană.

„Bună dimineața, ucraineni! Acum au apărut o mulțime de informații false, cum că aș fi cerut armatei să depună armele și că ar fi în curs evacuarea capitalei. Sunt aici, nu vom depune armele. Ne vom apăra statul. Pentru că arma noastră este adevărul nostru, adevărul nostru este că este pământul nostru, țara noastră, copiii noștri. Și noi vom apăra toate acestea. Trăiască Ucraina!”, a spus acesta.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Statele Unite i-au propus lui Volodimir Zelenski să îl evacueze din Kiev, însă președintele Ucrainei a refuzat oferta și a decis să rămână în capitala țării, chiar dacă este în pericol.

Președintele ucrainean a declarat în cursul nopţii că este pregătit să lanseze negocieri cu Rusia pentru instituirea imediată a unui acord de încetare a confruntărilor militare.

Zelenski a ieșit vineri seara din buncărul în care se adăpostește, alături de alți lideri ai administrației, pentru a transmite un mesaj de pe străzile din Kiev. „Liderul partidului este aici, șeful oficiului președintelui este aici, premierul este aici. Cu toții suntem aici să aparăm independența noastră, aparăm Ucraina”, a spus președintele Ucrainei.

Premierul bulgar Kiril Petkov a relatat că în timpul summitului extraordinar al UE a avut loc „o discuție foarte emoționantă” cu președintele Volodimir Zelenski, care le-a transmis nu știe dacă îi va mai vedea vreodată.

Imagini emoționante dintr-un oraș aflat la circa 100 de kilometri de Kiev, Cerkasî. Oamenii s-au adăpostit în subsoluri pentru a scăpa de bombele rusești și au cântat imnul național al Ucrainei.

Încă de vineri au apărut imagini impresionante cu locuitorii din Karkov care se adăpostesc la metrou, pentru a fi în siguranță în fața războiului. Mii de oameni și-au părăsit locuințele și s-au refugiat în stațiile de metrou din cel de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită! Inițiatorii legii mirosurilor au explicat cum pot fi trași la răspundere cei care stau la bloc, în cazul în care ceilalți locatari se plâng de mirosul de mâncare gătită. Legea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea