VIDEO/ Președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, a cerut în instanță anularea hotărârii CL Alba Iulia privind ridicarea mașinilor parcate ilegal pe spațiul public

Președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, a anunțat, vineri în cadrul conferinței de presă, că a cerut în instanță anularea hotărârii CL Alba Iulia privind ridicarea mașinilor parcate ilegal pe spațiul public.

INFORMARE COVID-19

El a explicat că a luat această decizie deoarece administrația locală nu i-a răspuns în termen de 30 de zile la solicitarea de a revoca hotărârea CL. De asemenea, liderul ALDE a cerut, tot în instanță, suspendarea efectelor acestei hotărâri, până la soluționarea cauzei:

Ioan Lazăr a declarat că în opinia sa nu este corect să se aplice măsura ridicării autovehiculelor fără a crea noi locuri de parcare iar prețul stabilit tot de administraţia locală pentru restituirea autovehiculului este exagerat.

De asemenea, el a precizat că regulamentul stabilit de municipalitate încalcă o hotărâre de Guvern în care este specificat că ridicarea autovehiculelor reprezintă măsura tehnico-administrativă pe care numai poliţistul rutier o poate dispune, nu și polițistul local, așa cum se întâmplă în Alba Iulia.

Liderul ALDE Alba admite că cei care nu respectă reglementările legale în privința parcării autoturismului merită să fie amendați, însă consideră că noul Cod Rutier prevede sancțiuni suficient de dure pentru aceste cazuri.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...