Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO. Prea mulți angajați și prea puțini actori la Teatrul de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii județeni au aprobat în ședința de joi un proiect de hotărâre privind modificarea Organigramei și a Statului de funcții ale Teatrului de Păpuși ”Prichindel” Alba Iulia, prin înființarea unui post de inspector de specialitate, cu jumătate de normă, ce va avea ca atribuții principale conducerea și organizarea activităților privind realizarea achizițiilor publice, a procedurilor de atribuire a contractelor de achiziție publică, precum și anumite atribuții specifice în legătură cu executarea contractelor de achiziție publică.

Proiectul a fost aprobat, fiind votat în mare parte de consilierii liberali, însă consilierii Daniel Zdrânc (PSD) și Traian Ursaleș (PMP) și-au exprimat și verbal dezacordul.

Daniel Zdrânc a spus că la compartimentul artistic și la compartimentul scenă există șase actori plus patru persoane care se ocupă de scenă, ”care fac efectiv munca de teatru”, iar pe lângă aceștia ”mai sunt 18 alți angajați, plus managerul”.

”Nu este normal ca pentru 10 oameni care fac munca efectivă să mai existe încă 19 oameni care se ocupă de cu totul altceva”, a spus Zdrânc.

 

Teatrul de Păpuși Prichindel are 28 de angajați, între care muncitori, referenți, impresari artistici, consilier juridic, contabil (vezi imaginea de mai jos).

teatru-de-papusi-prichindel-functii01

La rândul său, consilierul Traian Ursaleș s-a opus acestui proiect, el arătându-se și la alte ședințe împotriva angajărilor în sistemul public.

”Teatrul de Păpuși “Prichindel” Alba Iulia solicită modificarea organigramei si a statului de funcții, în sensul înființării unui post de inspector de specialitate, de 0,5 normă, post ce va avea ca atribuții principale conducerea și organizarea activităților privind realizarea achizițiilor publice, a procedurilor de atribuire a contractelor de achiziție publică, precum și anumite atribuții specifice în legătură cu executarea contractelor de achiziție publică. Înființarea postului se impune ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice și a publicării normelor de aplicare a acestora, lege care a schimbat modul de realizare a achizițiilor publice, fiind necesare proceduri specifice instituției de cultură”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Teatrul de Păpuși Prichindel din Alba Iulia este o instituție subordonată Consiliului Județean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea