Opinii - Comentarii
VIDEO: Poziția CORECTĂ la volanul mașinii, explicată de pilotul albaiulian Mihai Aurel Beldie
Atunci când ne urcăm în mașină și ne pregătim de drum este foarte important să adoptăm o poziție corectă la volan, atât pentru a ne simți mai comozi în timpul condusului, cât și pentru a evita accidentele și rănirile grave. Într-un material didactic publicat recent pe blogul personal ”Ultimate Driving Experience” , pilotul albaiulian Mihai Aurel Beldie prezintă câțiva pași de urmat pentru a sta cât mai corect la volan, mai exact ce reglaje trebuie făcute și ce importanță au acestea pentru a evita situațiile periculoase. Mai jos, redăm articolul integral:
”Avand in vedere faptul ca principala modalitate de comunicare intre sofer si mijlocul de deplasare in cazul nostru, facand referire la autoturism, este modalitatea in care ne asezam in scaun, desi pare in prima instanta putin ciudat, odata cu setarea corecta a postului de lucru, relatia dintre noi ca si participanti la trafic si autoturism va deveni una mai stransa. De ce? Pentu ca dupa cum spun si vocile mai in varsta, cheia unei relatii este comunicarea. Iar noi pentru a comunica cu autoturismul trebuie sa ii intelegem limbajul.
Masina comunica cu soferul prin intermediul schimburilor de masa (subiect pe care il vom dezvolta in postarile viitoare) iar ele se simt cu atat mai bine cu cat noi ca si participanti la trafic avem o suprafata de contact cat mai mare, si aici as mentiona 3 puncte cheie de contact:
1. Spatele sa aiba o suprafata cat mai mare de contact cu spatarul scaunului
2. Desi pare ciudat, punctul cheie in a simti masina este partea dorsala, mai exact fundul, acesta fiind senzorul principal ce primeste informatiile corecte atata timp cat el se afla bine ancorat intre spatar si sezut (ancorarea facandu-se printr-o tehnica pe care o vom dezvolta in postarile urmatoare, ea poarta denumirea de „folosirea celei de-a 4 pedale, suna ciudat, nu? Noi stim ca marea majoritate a masinilor beneficeaza de 3 pedale, dar nu este asa – mai multe in postarile urmatoare)
3. Desi de multe ori nu este pus in lumina corecta, este foarte important ca cel de-al treilea punct de comunicare cu masina sa fie genunchii, ei trebuind sa aiba contact cu scaunul pentru a transmite informatiile necesare comunicarii cu masina.
Dar haideti sa revenim la setarea corecta a scaunului (postul de lucru) : aici va recomandam cativa pasi pe care, daca ii veti respecta, o sa va fie foarte usor sa va montati corect in scaun.
1. Incepem prin setarea sezutului, acesta setandu-se in functie de pozitia activa a piciorului stang (pozitia apasata a ambreajului), piciorul fiind activ daca nu are posibilitatea sa se intinda la maxim,acest lucru inseamnand ca am setat sezutul corect. De ce? In caz de accident, pozitia flexata a genunchiului, confera elsticitatea necesara, neafectand articulatia respectiva.
2. Dupa setarea corecta a sezutului, mergem mai departe cu spatarul, acesta reglandu-se in functie de distanta dintre volan si pieptul soferului, noi recomandam aproximativ 25 -30 de cm distanta, pentru a nu ne pune in pericol in momentul in care air-bagul s-ar activa, aceasta distanta oferindu-ne siguranta ca nu o sa fim loviti de airbag la activare (pozitie prea aproape) si nici nu o sa ne lovim de airbag la activarea lui (pozitie prea departe)
3. Inaltimea corecta a scaunului se seteaza in functie de plafon, pentru a fii la distanta corecta este nevoie de aproximativ o palma intre plafon si capul soferului, astfel in caz de rasturnare avem protectie si totodata obtinem o vedere de ansamlu asupra gabaritului masinii.
4. In cele din urma stabilim pozitia volanlui (daca avem reglaj pe inaltime si adancime) in momentul in care fixam umerii in scaun ducand mana deasupra volanului la ora 12 volanul trebuie sa fie la
Mihai Aurel Beldie (n. 03.09.1990) este un pilot roman de Viteza in Coasta. Isi incepe cariera in motorsport incepand cu anul 1994 in Campionatul National de karting alături de clubul sportiv pe care si astazi il reprezinta la cel mai inalt nivel al Campionatului National de Viteza in Coasta, Autosport Fair-Play Alba. Pilot al Clubului sportiv reuseste rezultate care promit o evolutie excelenta. Incepand cu sezonul 2013, Mihai devine pilot al echipei Tontsch Automotive, echipa care ii pune la dispozitie un BMW 120d, la bordul careia obtine titlul de vice campion al clasei H3 in sezonul 2013.

Opinii - Comentarii
INFORMARE| Amendament la documentul de Ofertă Publică de Preluare Obligatorie a PREBET S.A. Aiud aprobat prin decizia A.S.F nr. 634 din data de 25.05.2022
APROBAREA AMENDAMENTULUI NU ARE VALOARE DE GARANŢIE ŞI NICI NU REPREZINTĂ O ALTĂ FORMĂ DE APRECIERE A A.S.F. CU PRIVIRE LA OPORTUNITATEA, AVANTAJELE SAU DEZAVANTAJELE, PROFITUL ORI RISCURILE PE CARE LE-AR PUTEA PREZENTA TRANZACŢIILE DE ÎNCHEIAT PRIN ACCEPTAREA OFERTEI PUBLICE OBIECT AL DECIZIEI DE APROBARE. DECIZIA DE APROBARE CERTIFICĂ NUMAI REGULARITATEA DOCUMENTULUI DE OFERTĂ ÎN PRIVINŢA EXIGENŢELOR LEGII ŞI ALE NORMELOR ADOPTATE ÎN APLICAREA ACESTEIA.
Preambul
Principalul scop al acestui document este să furnizeze date actualizate în legătură cu unele informații prezentate în Documentul de Ofertă și trebuie citit doar împreună cu Documentul de Ofertă și în contextul Ofertei descrise în Documentul de Ofertă. Ofertanții și/sau intermediarul nu au actualizat nicio altă informație decât cea prezentată în cuprinsul acestui amendament, celelalte informații prezentate în documentul de ofertă fiind corecte și complete la data Documentului de ofertă. Astfel, nici ofertanții și nici Intermediarul nu își asumă nicio responsabilitate privind acuratețea și caracterul complet al informațiilor prezentate în documentul de Ofertă, cu excepția datelor prezentate în acest amendament, la o dată ulterioară datei Documentului de ofertă.
Publicarea Amendamentului
Prezentul Amendament este pus la dispoziția investitorilor după aprobarea sa de către A.S.F. prin publicarea unui anunț conform aceleiași proceduri utilizate pentru publicarea Documentului de Ofertă.
Amendamentul la Ofertă va fi disponibil în același mod în care este și Documentul de Ofertă astfel:
- În format electronic de pe website-ul Intermediarului GOLDRING SA (goldring.ro) și al Bursei de Valori București (www.bvb.ro) .
- pe suport de hârtie, la cererea investitorilor adresată GOLDRING SA la sediul acesteia (Tg. Mureș, str. Tudor Vladimirescu nr. 56A, jud. Mureș).
Ofertanții au convenit la modificarea Documentului de ofertă după cum urmează:
Paragraful de la punctul 6: „Impetum Investmens S.A. va achiziționa cu prioritate în cadrul Ofertei un număr maxim de 1.822.122 acțiuni, Anodin Assets S.A. va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, Ges-Green Energy Specialists SRL va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, restul de 5.227.560 acțiuni vor fi achiziționate de Acord Construct ALT S.R.L.”
se modifică astfel:
“Ofertanții vor achiziționa cu prioritate în următoarea ordine precum și în limitele maxime precizate, în funcție de numărul de acțiuni ce vor fi subscrise în cadrul ofertei, după cum urmează:
- Impetum Investmens S.A. – 5.236.819 acțiuni,
- Anodin Assets S.A. – 4.087.620 acțiuni,
- Ges-Green Energy Specialists SRL – 4.087.620 acțiuni și
- Acord Construct ALT S.R.L – 4.087.623 acțiuni”
Potrivit prevederilor art. 28 (3) din Legea nr. 24/2017, ale art. 54 (4) din Regulamentul 5/2018 și ale Documentului de Ofertă, investitorii care au acceptat să subscrie în oferta publică de cumpărare înaintea publicării amendamentului pot să îşi retragă acceptul în termen de două zile lucrătoare de la publicarea amendamentului, respectiv în perioada 27.05.2022 – 30.05.2022.
Celelalte prevederi ale Anunțului și ale Documentului de Ofertă rămân neschimbate.
Prezentul amendament este întocmit în conformitate cu Legea nr. 24/2017 și Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață, cu modificările si completările ulterioare
Opinii - Comentarii
24 mai: Ziua europeană a parcurilor naționale. Cum a ajuns să fie celebrată această zi și care este scopul acesteia
24 mai: Ziua europeană a parcurilor naționale. Cum a ajuns să fie celebrată această zi și care este scopul acesteia
An de an, la data de 24 mai, este sărbătorită Ziua europeană a parcurilor naționale, la nivel continental, această zi având scopul de a apropia oamenii de natură și dea sensibiliza publicul privind impotanța frumuseții naturale în zonele protejate, dar și la impotanța conservării și gestionării durabile a ariilor protejate din Europa.
Hotărârea sărbătoririi Zilei europene a parcurilor naţionale a fost luată în 1999, când s-au împlinit 90 de ani de la crearea primelor nouă parcuri naţionale în Suedia (mai 1909). În acel an, pe 24 mai, peste o sută de organizaţii din 18 ţări europene au organizat evenimente de Ziua europeană a parcurilor naţionale.
Iniţiativa a aparţinut Federaţiei EUROPARC, organizaţie nonguvernamentală, fondată în 1973, ce reuneşte sute de autorităţi şi mii de arii protejate din 40 de ţări europene. EUROPARC doreşte conştientizarea opiniei publice europene faţă de importanţa rezervaţiilor naturale protejate şi a parcurilor naţionale.
România este membru al EUROPARC prin Academia de Ştiinţe Agricole, iar ariile protejate care intră sub incidenţa autorităţii EUROPARC sunt Delta Dunării şi Parcul Naţional Retezat. Din partea României, ca membri EUROPARC mai sunt: Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti; Asociaţia Altitudine; Administraţia Parcului Natural Apuseni; Enduro Ranch; ProPark – Fundaţia pentru arii protejate.
În România, celebrarea Zilei europene a parcurilor naţionale a fost marcată, an de an, prin organizarea unor manifestări dedicate celebrării unor evenimente cu semnificaţie deosebită în domeniul protecţiei naturii şi al ariilor naturale protejate, în organizarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva şi a altor instituţii.
Europa are numeroase arii protejate importante, dar este în acelaşi timp un adevărat mozaic de naţiuni, culturi şi organizări politice. Până la constituirea Uniunii Europene nu s-a putut vorbi efectiv despre un punct de vedere comun sau despre iniţiative europene în domeniul conservării mediului. În anul 1994 a fost lansat la nivel european Planul de Acţiune pentru Ariile Protejate.
Iniţiative europene cum ar fi EECONET, EMERALD, Natura 2000 şi altele pregătesc drumul către o reţea europeană de arii protejate interconectate prin coridoare ecologice ce permit dispersia şi migrarea speciilor. În politica de conservare a mediului atât la nivel european, cât şi mondial se face simţită din ce în ce mai acut necesitatea trecerii de la conservarea speciilor la cea a habitatelor, de la conservarea unor locuri la conservarea unor ecosisteme şi de la măsuri naţionale la măsuri internaţionale.
Opinii - Comentarii
Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena: În jur de 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai
Nume care se sărbătoresc de Sf Constantin şi Elena şi nume derivate din Constantin şi Elena care își serbează onomastica.
Sfinții Constantin și Elena: Peste 1,1 milioane de femei şi peste 600.00 de bărbaţi îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.
Citeşte şi: mesaje de Constantin şi Elena
Dintre cei 1.800.634 de români care îşi serbează onomastica de Sfinţii Constantin şi Elena, 640.518 sunt bărbaţi şi 1.160.116 sunt femei, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).
Dintre femeile care îşi sărbătoresc onomastica, 884.229 poartă numele de Elena, 124.773 sunt Ileana şi 69.944 se numesc Lenuţa. Alte 53.613 de femei poartă numele de Constanţa, 26.811 au numele Constantina, 4.279 – Leana şi 1.467 – Nuţi.
Majoritatea bărbaţilor, respectiv 495.656, se numesc Constantin, alţi 80.037 poartă numele Costel, iar 33.386, Costică. De asemenea, 20.002 de bărbaţi se numesc Costin, 10.487 – Costinel, 635 – Costi şi 315 – Costeluş.
-
Sportacum 19 ore
Liga a 4-a: Voința Stremț 4-4 nebun acasă cu Spicul Daia, la ultima reprezentație | CS Zlatna, „set” cu Kinder
-
Ştirea Taacum 21 de ore
VIDEO ȘTIREA TA| Exemplu al lipsei bunului simț în Câmpeni: O fosă septică este deversată la marginea drumului național DN75
-
Ştirea zileiacum 18 ore
FOTO VIDEO| Încoronarea regilor României Mari, Ferdinand și Maria, reconstituită după 100 de ani în „Capitala Țării Moților”
-
Actualitateacum 21 de ore
Persoanele care nu realizează analizele de prevenție ar putea fi amendate. Ministrul Sănătății: Oamenii trebuie convinși să participe
-
Ştirea zileiacum 19 ore
FOTO VIDEO| Bijuterii de aproape 5 miloane de lei, bani și mașini, confiscate după PERCHEZIȚIILE din Alba si alte 17 județe: 8 persoane, reținute de polițiști
-
Curier Județeanacum 20 de ore
FOTO| Beneficiarii Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfântul Meletie” din Alba Iulia au vizitat mai multe obiective religioase din județul Alba
-
Actualitateacum 22 de ore
Firmele din străinătate care își mută sediul în România primesc facilități fiscale: Anunțul lui Nicolae Ciucă
-
Actualitateacum 24 de ore
Rezultate ADMITERE Colegiul Militar din Alba Iulia 2022: LISTA cu notele și elevii admiși la proba scrisă
-
Ştirea zileiacum 20 de ore
FOTO| INCENDIU la un local din Bucerdea Grânoasă: Au intervenit pompierii cu două autospeciale
-
Curier Județeanacum 23 de ore
FOTO| Concursul „Educație Rutieră – Educație pentru Viață”: Echipajul Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia a ocupat locul I
-
Actualitateacum 18 ore
Schimbări la Codul Rutier 2022: Ce trebuie să știe șoferii după ce Guvernul a adoptat Strategia Naţională privind Siguranţa Rutier
-
Actualitateacum 8 ore
Vouchere de vacanță 2022: Cine poate beneficia și până când pot fi acordate salariaților