Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Poliția Locală Alba Iulia, încercări de intimidare a cetățenilor de pe strada Gheorghe Doja?

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Poliția Locală Alba Iulia, încercări de intimidare a cetățenilor de pe strada Gheorghe Doja?

Primăria Alba Iulia vrea să facă mai multe modificări în traficul din zona Lipoveni. Pe scurt, este vorba despre un sens unic pe strada Mărășești, prioritate dinspre centură pe strada București și trafic mărit pe Gheorghe Doja, cu posibilitatea relocării traseului de autobuz și traficului pe această stradă, prin drumul tehnologic, ce aparține de CFR.

Cu toate acestea, unele dintre aceste modificări nu sunt pe placul cetățenilor de pe strada Gheorghe Doja, care nu sunt de acord cu mutarea traficului pe această stradă.

Unul dintre cei mai puternici contestatari, liderul informal al locuitorilor de pe Gheorghe Doja, Dorin Petruțiu, a fost „vizitat” întâmplător, de două ori, de Poliția Locală Alba Iulia. Reprezentanții Poliției Locale afirmă că au primit sesizări anonime în ambele cazuri. Straniu, nu?

YouTube video

Este o coincidență ciudată faptul că toate aceste sesizări „anonime” vizează doar cetățeanul Dorin Petruțiu, unul dintre cei mai puternici contestatari ai soluției anunțate de Gabriel Pleșa de mutare a unei părți din trafic pe strada Gheorghe Doja. Este firesc să ne punem întrebări, nu?

După cum se poate observa din videoclip, erau o mulțime de mașini parcate pe stradă, dar Poliția Locală Alba Iulia a insistat doar asupra mașinii cetățeanului.

În acest sens, cetățenii deranjați de aceste aspecte vor protesta împotriva măsurilor luate.

Într-un document adresat Poliției Locale a municipiului Alba Iulia, cetățeanul a cerut o serie de lămuriri pentru niște probleme esențiale:

Sunt însoțitor și reprezentant legal pentru persoana minoră cu grad grav de handicap și dețin și o legitimație pentru auto în acest sens. Ca urmare, sunt nevoit să opresc des sau să staționez în fața locuinței mele, în dreptul porții, pentru urgențe, încărcări/descărcări de bunuri, dispozitive etc. sau să pot să mă deplasez rapid în caz de urgențe medicale.

Zona unde opresc începe la 7-8 metri de intersecția cu Str. Ionel Pop. Dacă opresc cu ambele roți pe trotuar, nu mai rămâne un metru pentru pietoni. Dacă las un metru pentru pietoni, două roți sunt pe carosabil.

Vă rog să-mi spuneți în ce condiții pot opri sau staționa legal în situația aceasta, în fața porții mele?

Menționez că nu există bandă de selecție pe stradă, fiind doar o bandă pe sens, pentru a se încadra în articolul din lege cu oprirea interzisă la mai puțin de 25 de m de intersecție. Strada are mai mult de 6 m lățime. Deci, ar rămâne la articolul cu interdicția de a nu opri mai aproape de 5 m de intersecție.

Vom reveni cu detalii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 12 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 12 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 12 MAI 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea