Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

VIDEO: PNL Alba susţine că “agenda personală a lui Mircea Hava intră în contradicţie cu agenda personală a lui Dumitrel”

Bogdan Presecan

Publicat

în

În legătură cu intenţiile PDL şi PPDD Alba de a îl elibera din funcţie, după modelul viceprimarului Simone Albani, şi pe vicepreşedintele CJ Alba, Teodor Atanasiu a declarat că nu crede în această posibilitate, deoarece agenda personală a lui Hava intră în contradicţie cu agenda personală a lui Dumitrel.

“Am înţeles că există o înţelegere între PDL şi PPDD, dar cum se întâmplă de obicei, agenda politică se împleteşte cu agenda personală a liderului respectiv. Dacă agenda personală a domnului Hava spunea cam aşa: Nu vreau să vadă nimeni porcăriile pe care le am în contractele în derulare cu diverse firme, nu vreau să vadă nimeni cum am făcut contractare, nu vreau să vadă nimeni cum se face execuţia şi predarea lucrărilor, nu vreau să vadă nimeni preţurile la care se descarcă cheltuielile pe diverse investiţii, la domnul Dumitrel (n.a. preşedintele Consiliul Judeţean Alba) eu cred că agenda personală îi spune altceva, şi din acest motiv eu cred că intră în contradicţie agenda personală a lui Hava, cu agenda personală a lui Dumitrel”, a declarat Atanasiu.

Florin Roman spune că nu se teme că va fi schimbat de la conducerea instituţiei, dar dacă acest lucru se va întâmpla va merge în justiţie să apere legalitatea acrului administrativ şi drepturile pe care le are.

“Nu am niciun fel de temere sau de problema ca voi fi demis din funcţie. Nu m-a făcut mama vicepreşedinte de Consiliu Judeţean. Nu mă agăţ de nicio funcţie!
(…) Dacă totuşi voi ajunge în situaţia de a fi demis prin votul abuziv al vreunei efemere majorităţi în Consiliul Judeţean Alba, atunci voi acţiona hotărârea în instanţa de contencios administrativ şi voi mă voi îndrepta către membrii din comisiile judeţene care vor fi aprobat această hotărâre, penal şi financiar, în sensul în care mă vor fi prejudiciat prin încetarea în mod ilegal a contractului de muncă”, a precizat Florin Roman.

Potrivit liderilor liberali legea prevede 4 situaţii clare în care un vicepreşedinte de Consiliu Judeţean poate fi eliberat din funcţie, condiţii pe care Florin Roman nu le îndeplineşte sub nicio formă.

Cazurile în care se poate schimba un demnitar de acest nivel sunt:
– incompatibilitatea cu funcţia de vicepreşedinte CJ
– demisia
– săvârşirea unor abateri grave în îndeplinirea sarcinilor de serviciu, sau abateri de ordin penal
– Decesul sau stare de sănătate care nu îi permite îndeplinirea funcţiei


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea