Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Peste 15 ani de închisoare pentru tâlharii din Baia Mare care au spart 8 apartamente din Alba Iulia. Au furat bani și bunuri de circa 50.000 de lei și peste 4.000 de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Condamnări cu executare pentru mai multe infracțiuni de furt calificat şi tâlhărie calificată, pentru doi hoţi din Baia Mare care au jefuit mai multe apartamente din Alba Iulia. Cei doi bărbaţi, F. Andrei Cătălin şi B. Marcel Raul, de 34, respectiv 36 de ani, sunt judecați după ce, în decembrie 2019, au spart mai multe apartamente situate în cartierul Cetate al municipiului Alba Iulia şi ar fi sustras bani şi bijuterii în valoare totală de peste 50.000 de lei.

Cei doi au acționat în două zile, în 11 și 18 decembrie 2019, fiind în total 8 victime. Valoarea totală a prejudiciilor a fost de 49.650 de lei și 4.350 de euro.

În 21 decembrie 2019, poliţiştii din Alba Iulia au efectuat percheziţii la domiciliile celor doi bărbaţi, din Baia Mare, judeţul Maramureş. Aceştia au folosit chei mincinoase şi ar fi pătruns în apartamente, pe timp de zi, când proprietarii acestora lipseau de acasă. Unul dintre păgubiţi s-a întors acasă şi i-ar fi surprins pe cei doi în interiorul apartamentului. Pentru a-şi asigura scăparea aceştia ar fi lovit şi ar fi împins victima, care, după dispariţia lor, a constatat că îi lipsesc din locuinţă 12.000 de lei, 90 de euro şi câteva bijuterii din aur.

YouTube video

La percheziţii, poliţiştii au găsit bunuri susceptibile a proveni din furturi, mai multe instrumente în legătură cu care exista suspiciune că ar fi fost folosite la forţarea sistemelor de închidere ale uşilor şi obiecte de vestimentaţie care ar fi fost purtate în timpul săvârşirii faptelor. În urma judecării dosarului pe fond, Fanea Andrei Cătălin a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 6 ani, 4 luni și 224 de zile de închisoare, iar Bicăzan Marcel Raul a primit 8 ani și 10 luni de închisoare. Cei doi au mai fost obligați să achite suma de 43.813 lei, 100 de euro și un ceas Rolex către șapte dintre părțile vătămate.

”Faptele inculpatului prezintă un grad  ridicat de pericol social, însă instanța are în vedere împrejurarea că, în urma săvârșirii infracțiunii de tâlhărie persoana vătămată nu s-a soldat cu leziuni traumatice vizibile, conform raportului de constatare medico – legală, dar că prejudiciile infracțiunii de furt calificat s-au materializat în sustragerea diferitelor bunuri și sume de bani de o valoare totală ridicată, cu precizarea că inculpatul a făcut eforturi pe parcursul procesului penal pentru a recupera bunurile sustrase, reușind restituirea în natură către partea civilă P. S. a ceasului de mână marca Rolex.

În speță, deși este vorba de un inculpat care a recunoscut săvârșirea faptei de furt, din perseverența infracțională de care a dat dovadă reiese că acesta are o conduită negativă raportat la comunitatea în care trăiește, iar circumstanțele reale ale săvârșirii faptelor ridică semne de întrebare asupra disponibilității acestuia de a conștientiza pe deplin urmările unui comportament antisocial, raportat atât la valorile comunității din care face parte, cât și la propria persoană, prin adoptarea unei conduite corespunzătoare, de conformare și respect al normelor legale, existând suficiente temeiuri că cel în cauză nu se va putea îndrepta decât prin aplicarea unei pedepse privative de libertate”, astfel motivează instanța condamnarea aplicată inculpatului Bicăzan, în 4 august 2020.

Ambii inculpați sunt recidiviști, faptele fiind săvârșite în stare de recidivă postexecutorie, motiv pentru care pedepsele aplicate sunt mai mari. Sunt în arest preventiv din decembrie 2019. Cei doi au contestat hotărârea Judecătoriei, sentința definitivă urmând a fi pronunțată la Curtea de Apel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea