Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Peste 15 ani de închisoare pentru tâlharii din Baia Mare care au spart 8 apartamente din Alba Iulia. Au furat bani și bunuri de circa 50.000 de lei și peste 4.000 de euro

Publicat

în

Condamnări cu executare pentru mai multe infracțiuni de furt calificat şi tâlhărie calificată, pentru doi hoţi din Baia Mare care au jefuit mai multe apartamente din Alba Iulia. Cei doi bărbaţi, F. Andrei Cătălin şi B. Marcel Raul, de 34, respectiv 36 de ani, sunt judecați după ce, în decembrie 2019, au spart mai multe apartamente situate în cartierul Cetate al municipiului Alba Iulia şi ar fi sustras bani şi bijuterii în valoare totală de peste 50.000 de lei.

Cei doi au acționat în două zile, în 11 și 18 decembrie 2019, fiind în total 8 victime. Valoarea totală a prejudiciilor a fost de 49.650 de lei și 4.350 de euro.

În 21 decembrie 2019, poliţiştii din Alba Iulia au efectuat percheziţii la domiciliile celor doi bărbaţi, din Baia Mare, judeţul Maramureş. Aceştia au folosit chei mincinoase şi ar fi pătruns în apartamente, pe timp de zi, când proprietarii acestora lipseau de acasă. Unul dintre păgubiţi s-a întors acasă şi i-ar fi surprins pe cei doi în interiorul apartamentului. Pentru a-şi asigura scăparea aceştia ar fi lovit şi ar fi împins victima, care, după dispariţia lor, a constatat că îi lipsesc din locuinţă 12.000 de lei, 90 de euro şi câteva bijuterii din aur.

Elit - Gustul Desăvârșit

La percheziţii, poliţiştii au găsit bunuri susceptibile a proveni din furturi, mai multe instrumente în legătură cu care exista suspiciune că ar fi fost folosite la forţarea sistemelor de închidere ale uşilor şi obiecte de vestimentaţie care ar fi fost purtate în timpul săvârşirii faptelor. În urma judecării dosarului pe fond, Fanea Andrei Cătălin a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 6 ani, 4 luni și 224 de zile de închisoare, iar Bicăzan Marcel Raul a primit 8 ani și 10 luni de închisoare. Cei doi au mai fost obligați să achite suma de 43.813 lei, 100 de euro și un ceas Rolex către șapte dintre părțile vătămate.

”Faptele inculpatului prezintă un grad  ridicat de pericol social, însă instanța are în vedere împrejurarea că, în urma săvârșirii infracțiunii de tâlhărie persoana vătămată nu s-a soldat cu leziuni traumatice vizibile, conform raportului de constatare medico – legală, dar că prejudiciile infracțiunii de furt calificat s-au materializat în sustragerea diferitelor bunuri și sume de bani de o valoare totală ridicată, cu precizarea că inculpatul a făcut eforturi pe parcursul procesului penal pentru a recupera bunurile sustrase, reușind restituirea în natură către partea civilă P. S. a ceasului de mână marca Rolex.

În speță, deși este vorba de un inculpat care a recunoscut săvârșirea faptei de furt, din perseverența infracțională de care a dat dovadă reiese că acesta are o conduită negativă raportat la comunitatea în care trăiește, iar circumstanțele reale ale săvârșirii faptelor ridică semne de întrebare asupra disponibilității acestuia de a conștientiza pe deplin urmările unui comportament antisocial, raportat atât la valorile comunității din care face parte, cât și la propria persoană, prin adoptarea unei conduite corespunzătoare, de conformare și respect al normelor legale, existând suficiente temeiuri că cel în cauză nu se va putea îndrepta decât prin aplicarea unei pedepse privative de libertate”, astfel motivează instanța condamnarea aplicată inculpatului Bicăzan, în 4 august 2020.

Ambii inculpați sunt recidiviști, faptele fiind săvârșite în stare de recidivă postexecutorie, motiv pentru care pedepsele aplicate sunt mai mari. Sunt în arest preventiv din decembrie 2019. Cei doi au contestat hotărârea Judecătoriei, sentința definitivă urmând a fi pronunțată la Curtea de Apel.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Publicat

în

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Elevul fruntaș Flavius Taflan (clasa a IX-a) este fascinat de limbile străine pe care le studiază cu pasiune. Pentru a acumula cunoștințele și se perfecționa, învață constant, dedică timp și multă atenție studiului. Și-a testat cunoștințele la fazele județene ale olimpiadelor de limba franceză și limba engleză unde a reușit să obțină Premiul I, respectiv Premiul III.

Citește și: FOTO | Elev de excepție al Făgărașului, admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia

Calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză a reprezentat pentru Flavius nu doar un succes școlar ci și o motivație de a continua să aprofundeze acestă disciplină. În colegiul militar Flavius a reușit, sub îndrumarea doamnei profesoare Carmen Roman, să își consolideze baza de cunoștințe de limba franceză, formată pe perioada gimnaziului și cu ambiție și dorința de a se autodepăși a reușit să obțină un punctaj foarte bun la faza națională a olimpiadei, punctaj care i-a adus mențiune.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: FOTO| Impresiile unui „boboc” după prima lună la Colegiul Militar din Alba Iulia: „Îndrăgesc uniforma militară și mi-am dorit să continui tradiția familiei”

„Acest premiu obținut la Olimpiada Națională de Limba Franceză este rezultatul muncii și perseverenței. Sub îndrumarea doamnei profesoare am înteles nevoia unei pregătiri riguroase pentru a obține o astfel de performanță și mi-am concentrat forțele asupra dobândirii abilităților necesare pentru a face față cu brio acestui concurs național. În fiecare zi, cu gândul la marea competiție, am muncit intens, fără să pierd din vedere obiectivul final. Au existat, într-adevăr, și momente mai dificile, în care m-am simțit nesigur pe mine, însă posibilitatea de a concura la nivel național m-a determinat să fiu mai ambițios ca niciodată și să dau totul pentru a reuși. În final am obținut o mențiune, care dovedește implicarea și seriozitatea mea în această olimpiadă, premiu de care sunt foarte mândru. Îmi propun să îmi perfecționez în continuare franceza pentru ca, anul viitor, să pot urca pe podium. Sunt recunoscător tuturor celor care m-au sprijinit în acest drum și care au avut încredere că voi reuși.

Felicitări, elev și dascăl, pentru obținerea acestui rezultat deosebit la nivel național!”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Publicat

în

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de distribuție, compania Delgaz Grid este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaze naturale miercuri, 25 mai, între orele 09.00-14.00, în localitatea Uioara de Sus din județul Alba.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

Compania regretă disconfortul creat şi mulţumeşte clienţilor pentru înţelegerea şi sprijinul acordat pentru desfăşurarea acestor lucrări.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 83.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit peste 1,9 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,7 miliarde de euro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ACCIDENT tragic la o firmă din Alba: Un muncitor srilankez a DECEDAT după ce o remorcă pe care o repara a căzut peste el. Bărbatul era în ziua lui liberă

Publicat

în

ACCIDENT tragic la o firmă din Alba: Un muncitor srilankez a DECEDAT după ce o remorcă pe care o repara a căzut peste el. Bărbatul era în ziua lui liberă

Sâmbată 21 mai 2022 în jurul orei 8.15, la punctul de lucru al unei firme din Sebeș, județul Alba, s-a produs un eveniment deosebit de grav soldat cu decesul unui muncitor din Sri Lanka, în vârstă de 27 de ani.

Potrivit ITM Alba, victima avea permis de muncă pentru a desfășura activitate la o altă societate din Sebeș. La data producerii evenimentului victima era liberă, aceasta având locul de cazare în barăcile societății unde s-a produs evenimentul.

Victima repara o remorcă a societății unde era cazată, acesta prin cădere l-a prins sub ea lovindu-l.

Elit - Gustul Desăvârșit

În curs se desfășoară cercetări pentru a stabili împrejurările și cauzele care au dus la producerea accidentului mortal.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare