Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO | PERCHEZIȚII în Apuseni, la persoane bănuite de braconaj: Ce au descoperit oamenii legii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO | PERCHEZIȚII în Apuseni, la persoane bănuite de braconaj: Ce au descoperit oamenii legii

În urma celor 9 percheziții efectuate ieri, 5 decembrie, în Câmpeni și Lupșa, de către polițiștii din cadrul Poliției Orașului Baia de Arieș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, într-un dosar privind infracțiuni de braconaj cinegetic, au fost descoperite și ridicate trofee de vânătoare, carne și preparate din carne de vânat, capcane de vânătoare, arme de vânătoare, muniție și sume de bani. Două persoane au fost reținute.

Astfel, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 4 trofee de cerb comun, două trofee de căprior, o carcasă de porc mistreț și una de cerb, 120 de kilograme de carne și preparate din carne, 6 capcane de vânătoare, 10 arme letale de vânătoare, 271 de cartușe de vânătoare, 5 cartușe cu alice, confecționate artizanal, 4 dispozitive de iluminat, pe timp de noapte, articole pirotehnice și sume de bani (57.000 de euro și 30.000 de lei).

Față de doi bărbați, de 43 și 31 de ani, din comuna Lupșa, județul Alba, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 6 decembrie, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, pentru dispunerea de măsuri legale.

YouTube video

Reamintim că, în perioada iunie – decembrie 2023, persoanele vizate de anchetă ar fi organizat partide de vânătoare, fără a deține autorizație, pe fonduri de vânătoare și în afara acestora, în comuna Lupșa.

La acțiune, polițiștii din Baia de Arieș au fost sprijiniți de cei ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului Criminalistic, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Poliției Orașului Câmpeni și Poliției Orașului Abrud.

În acest caz, cercetările sunt continuate.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale, prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea